Buitengymzaal_Layer
Buitengymzaal Oudenbosch 3

Buitengymzaal

Het hele jaar door, elke dag buitengym

Het hele jaar door buiten gymles. Klinkt als een droom, maar met een Buitengymzaal is het realiteit. Basisschool De Schittering in Oudenbosch heeft de eerste Buitengymzaal van Nederland in gebruik genomen. De buitengymzaal is daar zo ingericht dat alle leerlijnen en bewegingsthema's die normaal onder een dak in de gymzaal worden aangeboden ook mogelijk zijn in de buitenlucht. 

Wat maakt de Buitengymzaal uniek?

 1. Het gehele jaar door buiten sporten en bewegen is goed voor gezondheid. 
   

 2. Alle leerlijnen en bewegingsthema's zijn ondergebracht.
   

 3. Optimale beweegtijd; je hoeft je niet naar de gymzaal te verplaatsen kilometers verderop. Een uur gym is een uur gym. 
   

 4. Het is véél goedkoper dan een gymzaal. 
   

 5. Multifunctioneel inzetbaar; het niet afgeschermde gedeelte is ook te gebruiken tijdens pauzes, de BSO of door buurtkinderen. 

Buitengymzaal Oudenbosch 5

Voorbeeld uit de praktijk

Sterrenschool de Schittering over de Buitengymzaal

“Natuurlijk zijn de gymlessen niet helemaal hetzelfde als binnen”, legt schooldirecteur Desley Bossink uit. “We hebben hier bijvoorbeeld geen springkasten en geen trampoline. Maar bewegen in de buitenlucht – in weer en wind – is ontzettend gezond voor kinderen en dat stimuleren wij van harte. Bovendien kunnen we zo in elk seizoen weer andere elementen aan de gymles toevoegen. De leerlingen kijken nu al uit naar de eerste gymles sneeuwballen gooien!”

Download de factsheet

Nieuwsgierig naar de voordelen en financiering van de Buitengymzaal? We hebben de belangrijkste feiten voor je op een rij gezet. Vraag de gratis factsheet aan. 

Interesse in de Buitengymzaal?

Fred vertelt je er graag meer over!
_201909_Nijha-314