Nijha maakt ruimte voor beweging sinds 1922

Buitengymzaal

Buitengewoon bewegingsonderwijs

Buitengymzaal

Het hele jaar door buiten gymles. Klinkt als een droom, maar met een Buitengymzaal is het realiteit. De Buitengymzaal is een inrichtingsconcept dat het mogelijk maakt bewegingsonderwijs in de buitenlucht en openbare ruimte te geven conform leerlijnen, kerndoelen (57 en 58) en curriculum (bouwstenen bewegen & sport).

In de Buitengymzaal leren de leerlingen op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren. Benieuwd of een Buitengymzaal voor jullie een uitkomst kan zijn? Vraag kosteloos een adviesgesprek aan met één van onze collega’s. Wij komen graag langs om de wensen en behoeften te achterhalen. Op basis van deze informatie wordt een vrijblijvend plan opgesteld.

Ontvang gratis informatie over de Buitengymzaal

Vraag het E-magazine aan!

Buitengymzaal De Leertuin 6

Ga voor 60 minuten bewegen per dag

Voordelen van de Buitengymzaal

Benieuwd waarom een Buitengymzaal bij jullie school niet mag ontbreken? Wij delen graag een aantal voordelen:

  • Het gehele jaar door buiten sporten en bewegen is goed voor gezondheid.
  • Bewegingsonderwijs in de buitenlucht conform leerlijnen, kerndoelen (57 en 58) en curriculum (bouwstenen bewegen & sport). 
  • Optimale beweegtijd; je hoeft je niet naar de gymzaal te verplaatsen kilometers verderop. Een uur gym is een uur gym.
  • De bouw en exploitatie is véél goedkoper dan een gymzaal.
  • Multifunctioneel inzetbaar; het niet afgeschermde gedeelte is ook te gebruiken tijdens pauzes, de BSO en door buurtkinderen. 

Nieuwsgierig geworden naar meer voordelen en de financiering van de Buitengymzaal? Wij hebben de belangrijkste feiten voor je op een rij gezet in een factsheet. Vraag de factsheet gratis aan.

Iedere dag buiten gymmen!

De eerste Buitengymzaal van Nederland

In Oudenbosch staat de eerste Buitengymzaal van Nederland. De directeur, vakdocent en leerlingen zijn razend enthousiast!

“Natuurlijk zijn de gymlessen niet helemaal hetzelfde als binnen”, legt schooldirecteur Desley Bossink uit. “We hebben hier bijvoorbeeld geen springkasten en geen trampoline. Maar bewegen in de buitenlucht – in weer en wind – is ontzettend gezond voor kinderen en dat stimuleren wij van harte. Bovendien kunnen we zo in elk seizoen weer andere elementen aan de gymles toevoegen. De leerlingen kijken nu al uit naar de eerste gymles sneeuwballen gooien!”

Buitengymzaal Oudenbosch 4

‘’De Gemeente Halderberge heeft aan de voorkant meegedacht over het organiseren van het beheer en onderhoud van de Buitengymzaal. Er is gekozen om de verantwoordelijkheid van het onderhoud bij het onderwijsbestuur neer te leggen.’’ Thomas Mellisse - Wethouder Gemeente Halderberge

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag meer weten over het traject in Oudenbosch? Of wil je weten hoe een Buitengymzaal ook opengesteld kan worden in de wijk? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

DSC05673

Er gaat niets boven veiligheid!

Inspectie Buitengymzaal

Met een beetje gezond verstand snap je dat risico's samenhangen met de gebruikers en gebruikersintensiteit. Laat minimaal een keer per jaar de Buitengymzaal inspecteren en onderhouden, zodat je voldoet aan de veiligheidseisen. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het visueel inspecteren van de Buitengymzaal door een gekwalificeerde inspecteur;
  • Draaiende delen worden gesmeerd en loszittende delen worden vastgezet;
  • Als een toestel onveilig wordt bevonden, brengt Nijha een reparatie-advies uit of het toestel wordt afgekeurd;
  • De bevindingen van de inspecteur worden weergegeven op een inspectierapport. Deze wordt, na ondertekening voor akkoord, achtergelaten op de betreffende locatie bij de opdrachtgever.

Wil je de Buitengymzaal laten inspecteren en onderhouden? Laat het ons weten.

Meer weten over de Buitengymzaal?
Nijha helpt graag verder!
_201909_Nijha-314