Schoolplein inrichten BO

Een plein om te bewegen, te leren en te chillen

Een schoolplein inrichten

Bezig met de inrichting van een nieuw schoolplein? Of ga je een bestaand schoolplein opknappen?. Een goed ingerichtschoolplein daagt uitte spelen en sporten en heeft daarnaast recreatieve en educatieve waarde. Ongeacht leeftijd en interesses. Graag denken wij met jou mee over de (her)inrichting van het schoolplein. Vraag daarom kosteloos een gesprek aan met één van onze collega’s. Wij komen graag langs om de wensen en behoeften te achterhalen en de locatie te bekijken. Op basis van deze informatie wordt een vrijblijvend plan opgesteld.

sport en bewegen_sport op het plein

Praktische handvaten voor de schoolpleininrichting

Stap voor stap naar een succesvol schoolplein

Gaan jullie bezig met de inrichting van een nieuw schoolplein? Nijha ontwerpt en realiseerd al bijna 100 jaar schoolpleinen in heel Nederland. Dit verschilt van een sportief plein, een plein met een Cruyffcourt tot een groen schoolplein. Hieronder een aantal schoolplein ideeën:

Vraag de gratis whitepaper aan!

Stap voor stap naar een succesvol schoolplein

Laat hier je mailadres achter en ontvang een gratis whitepaper: Stap voor stap naar een succesvol schoolplein. Met onder andere:

  • Tien fasen waarbij aangegeven wordt welke acties er bij de school liggen en hoe lang een fase duurt;
  • De huidige trends & ontwikkelingen en de manier hoe je daar als school op in kunt spelen;
  • Informatie over subsidies en fondsen die aangeschreven kunnen worden om de plannen te verwezenlijken.
747002_F2

Gerealiseerde schoolpleinen

Schoolplein ideeën

Nijha ontwerpt en realiseert al bijna 100 jaar schoolpleinen in heel Nederland. Dit verschilt van een sportief plein, een plein met een Cruyffcourt tot een groen schoolplein. Enthousiaste reacties willen we jou natuurlijk niet onthouden:

‘’Wij hebben gekozen voor een natuurlijk schoolplein omdat het terugkomt in het schoolgebouw en past in de omgeving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat leerlingen veel bewegen, creatief zijn en kunnen ontdekken. Zowel de leerkrachten als de leerlingen hebben mee mogen denken over het inrichten van het schoolplein. Ik ben het meest trots op de realisatie van onze wensen zó dat ze passen bij het totaalplaatje van het nieuwe schoolgebouw. Met begeleiding en goed advies van Nijha hebben we nu een schoolplein dat iedere dag weer bewijst dat kinderen graag bewegen en daartoe op ons schoolplein volop uitgedaagd worden’’ - Karel d’Haens, directeur basisschool Inghelosenberghe.

In Rotterdam is een schoolplein veranderd in een fantastisch sportplein met een Cruyff Court als middelpunt. "De Cruyff Foundation wil dat kinderen zich zo veel mogelijk kunnen ontwikkelen door te sporten en spelen. Je wordt er sterker van, je gaat samenwerken. We doen dit door dit soort veldjes aan te leggen. Dit soort grote projecten zouden niet tot stand kunnen komen zonder de hulp van de Nationale Postcode Loterij, de Rabobank Foundation en Nijha die het allemaal ontwerpt en aanlegt" - Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag meer weten over het (her)inrichten van jullie schoolplein?

Meer weten over een schoolplein inrichting?

Neem snel contact op!