Educatief, sportief en fun

X-Wall interactieve beweegmuur

De X-wall is een interactieve beweegmuur die zowel jong als oud in beweging zet! Door het ruime assortiment aan spellen is de X-wall multifunctioneel inzetbaar in het onderwijs, de zorg, sportaccommodaties en andere ruimtes.  De spellen zijn onder te verdelen in educatieve, fun en sportieve games waarbij diverse spellen de mogelijkheid bieden tot multiplayer. Zo biedt de X-wall een educatieve, sportieve en vooral leuke uitdaging voor iedereen!

Benieuwd op welke manier jullie de X-wall in kunnen zetten? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze collega’s. Zij komen graag een keer bij jou op bezoek of plannen een online afspraak in om de mogelijkheden te bespreken. 

DSC08180-Edit

Voordelen van de X-wall

De X-wall in het onderwijs

De interactive X-Wall is dé manier om leerlingen te laten leren op een vernieuwende en beweeglijke manier. De muur is de perfecte tool om de kennis en vaardigheden van kinderen op een interactieve manier te trainen en tegelijkertijd beweging te stimuleren. De voordelen: 

  • Bewegend leren heeft een positieve invloed op de hersenstructuur en hersenactiviteiten
  • Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren
  • Bewegend leren draagt bij aan de motorische ontwikkeling
  • Bewegend leren draagt bij aan het beter  onthouden en  opnemen van lesstof
  • Maakt lessen leuker voor zowel leerlingen als leraren
  • Bewegend leren draagt bij aan het behalen van de beweegrichtlijnen
DSC08585-Edit

De interactieve les

Bewegend leren met de X-wall

Met de X-wall worden vakken als: taal, spelling, rekenen en topografie op een actieve en speelse manier aangeboden. Plaats in het portaal eigen vragen en antwoorden of bepaal de moeilijkheidsgraad van de 50+ spellen. Zet de X-wall in als: 

  1. Energieboost | Neemt de concentratie in de klas af? Gebruik de X-wall dan als energizer. Een beweegmoment helpt om later geconcentreerd verder te leren. 
  2. Vast beweegmoment | De X-Wall wordt ook gebruikt als een vast beweegmoment in de dag of week. Op deze momenten oefenen kinderen één of meerdere vakken op een interactieve manier.
  3. Interactieve toetsing | Door zelf vragen en antwoorden toe te voegen in het portaal, kunnen docenten op een actieve manier de lesstof evalueren. Organiseer bijvoorbeeld een spellingdictee of quiz rondom topografie.
DSC08294-Edit_LR-scaled

Tover elke witte muur om in een beweeguitdaging!

Hoe werkt het?

De X-wall is te gebruiken op iedere witte muur in een verduisterde, indoor ruimte. Door middel van een krachtige beamer, die in een beschermbox gemonteerd zit aan het plafond, wordt een projectie weergegeven in HD resolutie op de muur. In de beschermbox zit ook een camera met infraroodsensoren. Deze infraroodsensoren detecteren ballen of handen waardoor een gigantisch touchscreen ontstaat. De beamer bedien je eenvoudig door de afstandsbediening. Alles staat zo ingesteld dat je met één druk op de knop direct van start kunt gaan!

DSC08898-Edit

KBS de Schakel, Apeldoorn

Klant aan het woord

Steeds meer scholen gaan voor een vernieuwende leermethode zoals de Interactive X-Wall. Zo ook KBS de Schakel. “Wij gebruiken de X-Wall als aanvulling op onze lessen. Eerst behandelen we het onderwerp in het klaslokaal en vervolgens gaan we de stof oefenen op de X-Wall. Zo oefenen wij bijvoorbeeld spelling via de game Otje OU, Adje AU. De leerlingen vinden het geweldig en leren het spelenderwijs. Met de X-Wall kunnen kinderen een interactieve gymles krijgen die altijd leuk en uitdagend is!'' - Matthijs van Lith - KBS de Schakel, Apeldoorn

Ook aan de slag met de X-wall? Vraag een gratis adviesgesprek aan en wij nemen vrijblijvend contact met je op!