Kratos Urban Sports Wall

Uniek in Nederland

Wil jij leerlingen enthousiast houden tijdens een gymles? En vind jij het belangrijk dat leerlingen goed worden voorbereid op de hedendaagse beweegcultuur? Dan is de Kratos Urban Sports Wall de oplossing. Hiermee worden Urban Sports letterlijk naar de sportaccommodatie gehaald. Het concept bestaat uit verschillende beweegmodules die gewisseld kunnen worden. De inhoud én de grootte van de opstelling is modulair samen te stellen. De beweegelementen zoals een Supersnake, Pipeline of Monkeybar komen voort uit onze Kratos-lijn. 

Wil jij weten hoe je Urban Sports kunt integreren in jullie sportaccommodatie? Wij denken graag mee voor een passende inrichting!  Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze collega’s.

Kratos Urban Sports Wall Nijha 2

Waarom kiezen voor een Urban Sports wall?

De voordelen

Een Kratos Urban Sports Wall vinden leerlingen natuurlijk super tof! Maar het biedt ook andere voordelen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte door een vrije wand te voorzien van beweegelementen. Op deze manier wordt er ook bewogen in het bovenste deel van een zaal. Daarnaast sluit het naadloos aan bij het nieuwe curriculum waar aan gewerkt wordt:

  • Gevarieerde beweegactiviteiten - Door een gevarieerde beweegactiviteiten aan te bieden, vormen leerlingen zich een beeld van de beweegcultuur waaraan hij zou kunnen meedoen. Ze ontwikkelen een eigen beweegidentiteit. 
  • Verbinden binnen en buiten - Het curriculum probeert sporten binnen de school en buiten school met elkaar te verbinden. Met de Kratos Urban Sports Wall komen activiteiten uit de beweegcultuur de school en gymles in. Daarnaast worden leerlingen voorbereid op het bewegen en sporten buiten de school. 
  • Breed aanbod activiteiten - In het curriculum is er meer ruimte voor een breed aanbod aan beweegactiviteiten. Daarmee krijgen actuele sporten zoals urban sports een prominentere plek in de sportaccommodatie.  

Overtuigd van de voordelen om Urban Sports aan te bieden tijdens de gymles maar niet genoeg ruimte of financiële middelen voor een Urban Sports Wall?  Dan zijn onze Ninja Gym misschien de oplossing! 

Kratos Urban Sports Wall Overzichtsbeeld

Klant aan het woord

Het Stedelijk College Eindhoven

Hoe ziet sporten op school er in de toekomst uit? De nieuwe sporthal van het Stedelijk College Eindhoven is alles behalve een normale hal. Het is voorzien van een klimwand, een vloer met ledverlichting, de Kratos Urban Sports Wall en een glazen achterwand.  

‘’Ik heb nog nooit zo’n futuristische gymzaal gezien. Met trapezes, een klimmuur en de ‘Ninja’ muur.’’ - Leerling Kirill Kharin (13).

''Ik mag wel zeggen dat dit de allermooiste sporthal van Eindhoven is. Duurzaam en bij de tijd. Belangrijk, want bewegen is erg belangrijker.'' - Stijn Steenbakkers - Wethouder onderwijs 

Nancy Jansen, docent LO: ''Bij mooi weer kunnen we straks naar het beweegpark naast de school.'' Nijha speelt ook een rol bij de inrichting van het beweegpark. Er komt onder meer een bootcampbrug, 3x3 Basketball en de Urban Dance Ground. 

Meer weten?
Nijha helpt je graag verder!
_201909_Nijha-314