Surivival_autoband 2

Urban sporten in jouw sportaccommodatie

Aansluiten bij de trends

 

Vragen jouw leerlingen ook steeds vaker om trendsporten tijdens de gymles? Of wil je ze verrassen met nieuwe activiteiten die aansluiten bij hun beweegcultuur? Nijha vertaalt als specialist in de wereld van sport en bewegen, de buitensporttrends en ontwikkelingen naar oplossingen voor de binnensport. Denk hierbij aan: Calisthenics, Ninja Warrior en Obstacle Courses. Het zijn opkomende sporten die steeds meer het straatbeeld gaan domineren. ​

slacklinen_binnen

Van slackline tot freerunning

Voorbeelden Urban Sports

 

Hoe zorg je ervoor dat leerlingen ook buiten de gymlessen om gaan bewegen en zich misschien wel gaan aanmelden bij een sportvereniging of sportschool? Het antwoord is simpel: sluit aan bij beweegtrends. Nijha heeft de hedendaagse trends vertaald naar concepten en producten. Een aantal voorbeelden:

Survivalparcours
Creëer een survivalparcours door autobanden in de klimtouwen te knopen en een survivalnet op de grond te leggen waar je onderdoor kunt tijgeren. Hang daarnaast nog een survivalnet in de GymVaria plafondunit inclusief een houten balk voor extra hoogte en uitdaging.
BMX & Slackline
Hoe gaaf is het dat je leerlingen kunt leren balanceren op een BMX fiets of een Slackline? Creëer met banken, veerplanken, turnmatten en sportcubes een parcours waar leerlingen met een BMX overheen kunnen fietsen. Of wat dacht je van een Slackline opstelling? Span een band tussen twee turnbanken, of ga voor een Slackframe. Gegarandeerd succes!
Freerunning
Bij freerunning in de zaal is het doel hetzelfde als bij freerunning in de buitenlucht: je verplaatst je van A naar B door verschillende obstakels te trotseren. Onderweg is er ruimte voor uitdagende, fraai uitziende tricks en moves die zo kenmerkend zijn voor deze sport. Bij obstakels kun je denken aan: springkasten, turnbanken, landingsmatten, klimrekken, boardingelementen of Sport Cubes.

Meer lezen?

Vraag het Urban Sports e-magazine aan

Nijha-229

Wie gaat dat betalen?

Financiering van Urban Sports

Enthousiast geworden over deze nieuwe manier van leerlingen in beweging brengen, maar geen idee hoe je dat in jouw accommodatie voor elkaar krijgt? De specialisten van Nijha gaan graag met je in gesprek om te zien wat de beste manier is om urban sports in jouw gymzaal te krijgen. Niet alleen op het gebied van de inrichting zelf, maar zeker ook om te bespreken hoe één en ander gefinancieerd kan worden. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan dynamisch begroten. Flexibele oplossingen zoals Mobiez bieden namelijk een financieel voordeel. door materiaal te rouleren maak je optimaal gebruik van jouw beschikbare budget. Omdat trends wisselen is het belangrijk om in jouw begroting een zekere flexibiliteit te hebben. Neem een budget ‘ontwikkeling en innovatie’ op, dat los staat van afschrijvingen en jaar- of productbegrotingen. Daarmee kun je jouw accommodatie ook in de toekomst voorzien van moderne inventaris.