Assink_Layer
speeltoestel - 4

Het visitekaartje van de school!

Het plein; waar leerlingen elkaar ontmoeten en in beweging komen

Het beweegplein is het visitekaartje van de school. Het eerste dat leerlingen én ouders zien wanneer zij scholen selecteren. Hoe uitnodigend is jouw plein? Is het een stenen vlakte met fietsenstalling en parkeerplekken? Of bied jij leerlingen een groene plek met uitdagende beweegtoestellen, waar zij zich welkom en gestimuleerd voelen? 

Buitenles 

De gymzaal, sporthal en het sportveld hebben al lang niet meer het monopolie op bewegen. Trends als Urban Sports, bootcamp en trail running doorbreken structuren en dagen uit om de buitenruimte creatief te benutten. Kijk met jouw vaksectie eens door deze bril naar het beweegplein. Op welke wijze is een outdoor beweegtoestel – bedoeld voor gebruik in de pauzes – geschikt voor het bewegingsonderwijs? Wellicht biedt het extra mogelijkheden. Nijha heeft voor al haar buitentoestellen mogelijkheden uitgewerkt voor de leerlijnen van de gymles. En wil je je echt onderscheiden? Laat je inspireren door het voorbeeld in Oudenbosch, dat met de eerste Buitengymzaal van Nederland het hele jaar door buiten gymles geeft. Nijha maakt ook voor jou graag ruimte voor beweging! 

Andere functies

Een plein bij de school kent meerdere functies. In het Nijha inspiratieboek staan inspirerende voorbeelden over hoe je van het plein een beweegplein maakt waar o.a. aandacht is voor ontmoeten, sport & bewegen, zonering en groen. 
Nieuwsgierig? Vraag het gratis inspiratie e-boek aan. 

speeltoestel - 52
Klant aan het woord

Van Sport- en Chillplek naar SportContrainer

Het Assink Lycuem kwam bij Nijha met de vraag of hun leerlingen niet een keer een ontwerpproces van een sport- of speeltoestel mochten meemaken. Uiteraard was dit mogelijk! Zowel de leerlingen als de docenten hadden inbreng in het ontwerpproces. De leerlingen wilden graag een chillplek en de docenten graag een mogelijkheid om een 'buitenklas' te creëren op het plein. Benieuwd? Bekijk hier het resultaat. 

Op het plein van het Alfa-college in Groningen heeft een tijd onze SportContrainer gestaan. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat de leerlingen een tijd lang gebruik konden maken van de SportContrainer. Dit was een groot succes! Bekijk hier de video.  

Vraag het Gratis inspiratieboek aan

Een inspiratieboek boordevol tips om bewegen in en rond de school te stimuleren. 

Ook zo'n gaaf beweegplein?

Nijha helpt je graag verder!
_201909_Nijha-277