De wijk

Aantrekkelijke openbare ruimte, die uitnodigt tot bewegen

Opening Urban Sports Vathorst 190419-03
Opening Urban Sports Vathorst 190419-03

​We zien dat kinderen steeds minder buiten spelen en bewegen. Tegelijkertijd maken jongeren en volwassenen steeds meer gebruik van de buitenruimte, door bijvoorbeeld hardlopen en calisthenics. Hoe richt je de buitenruimte zo in dat het voor alle generaties aantrekkelijk is om te bewegen, dat je kunt blijven meebewegen met opkomende trends en niet voor 20 jaar vastzit aan een bepaalde inrichting? 

Nijha maakt ruimte voor beweging en biedt beweegoplossingen voor jong en oud. Wij staan voor kwaliteit en streven naar het bieden van flexibele en modulaire oplossingen die meebewegen - en groeien met lokale behoeftes. Daarnaast ondersteunen we gemeenten en wijkregisseurs bij participatietrajecten om te komen tot openbare ruimte die uitdaagt tot bewegen. En wil je als buurtbewoner aan de slag met het beweegvriendelijk maken van je buurt? Maak een afspraak want ook voor jou maken we graag ruimte in de agenda.  

 

Kratos

  Met Kratos bouw je modulair een trainingslocatie of sportpark op basis van 'pillars', 'koppelstukken' en 'beweegmodules'.  

Mobiele sportoplossing

Met de SportContrainer bied je een sportoplossing voor Calisthenics, Survival en Obstacle. Het voordeel: je bent niet gebonden aan een locatie, vaste invulling of één doelgroep. Meer weten? 

Altijd een up-to-date speelplek met Click en Play

Op zoek naar een flexibele, duurzame en kostenbesparende oplossing om een sport- en speelplek mee te laten groeien met de demografische ontwikkelingen in de buurt? 

Urban Sports

Waar de openbare ruimte werd gekenmerkt door schommels en glijbanen voor kinderen is het nu Urban Sporten voor jong en oud. Laat je inspireren 

Beweegroutes

Met een beweegroute in de wijk biedt je jong en oud een laagdrempelige manier om in beweging te komen. Hoe?

Adviestraject bewegen in de wijk

Nijha heeft een beproefde aanpak ontwikkeld om samen met de gemeente en haar partners aan de slag te gaan om van een “gewone wijk” een “beweegwijk” te maken! Hoe dit traject eruit ziet?  

Natuurlijk en avontuurlijk spelen in de wijk

Hoe natuurlijker de omgeving, hoe langer kinderen er blijven spelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Inspectie speeltoestellen

Inspectie outdoor sports