Een openbare ruimte die uitnodigt tot bewegen

De wijk

SportContrainer_Zonder logo

Ga je aan de slag met de renovatie of nieuw aan te leggen speeltuin in de wijk? Willen jongeren in de wijk een Urban Sports Park? Of wil je een sportieve route tussen de voorzieningen in de wijk aanleggen? Nijha biedt permanente en tijdelijke oplossingen om een wijk beweegvriendelijk te maken. Flexibiliteit indien gewenst, zodat het beweegaanbod blijft meebewegen met de demografische ontwikkelingen in de wijk én opkomende trends.

Door een wijk beweegvriendelijk te maken geef je een boost aan de leefomgeving, de betrokkenheid in de wijk, mentale en fysieke gesteldheid, ontwikkeling van het kind en het tegengaan van eenzaamheid. Start vandaag en bekijk de wijk door de ‘beweegbril’.

Snel naar:

_MIS5205

Feiten

Inzetten op meer bewegen in de wijk betaalt zich uit!

  • De maatschappelijke opbrengsten voor sport en bewegen zijn 2,7 keer zo hoog als de kosten 
  • Sport en bewegen leiden tot betere gezondheid, welzijn en plezier 
  • Een beweegvriendelijke omgeving verbetert de sociale samenhang, werkt positief op werk of school, het versterkt de identiteit van de buurt en het vergroot de bijdrage van bewoners. Ook draag het bij aan een gezellige buurt 
  • Buitenspelen bevordert de ontwikkeling van de sociale, cognitieve en motorische vaardigheden van kinderen. 
  • Buitenspelen heeft een positieve invloed op de hersenontwikkeling van kinderen. 
  • Ingegeven door de Corona pandemie heeft sporten en bewegen in de openbare ruimte een vogelvlucht genomen.

Bron: Allesoversport.nl en Atlas Leefomgeving 

beweegbank Sluispark

Sportief van A naar B

Beweegroutes

Wil je mensen dicht bij huis stimuleren om in beweging te komen en spontane ontmoetingen mogelijk maken? Maak dan een beweegroute in de wijk. Een beweegroute is een herkenbare, uitgestippelde route met diverse sport- en speelaanleidingen voor jong en oud. Bijvoorbeeld tussen het winkelcentrum en de school of rondom een wijk. Benieuwd naar de mogelijkheden om een beweegroute bij jou in de gemeente of buurt te realiseren?

Giant Kick for Kids

Uitdagende speeltoestellen van staal, rvs en hout

Speelruimte

Wil jij aan de slag met de aanleg of renovatie van een speeltuin? En ben je daarbij op zoek naar speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen of staal? Nijha staat voor een levenlang bewegen én dat begint bij spelen. In een door Nijha gerealiseerde speeltuin worden kinderen uitgedaagd grenzen te verkennen, dromen waar te maken en de fantasie te gebruiken. Benieuwd naar het unieke Nijha assortiment?

Opening Urban Sports Vathorst 190419-05

Calisthenics, Ninja, Freerun en Obstacle

Kratos Urban Sportsparken

Calisthenics, Ninja Warrior, Freerun en Obstacle; het zijn opkomende sporten die steeds meer het straatbeeld gaan domineren. Het zijn bewegingsvormen die passen in de huidige cultuur waarin lifestyle de boventoon voert. Benieuwd hoe Urban Sports kan bijdragen aan gemeentelijke ambities op sociaal-, sportief-, participatie-, en gezondheidsvlak? Of vragen jongeren in de buurt om een Urban Sports Park en wil je graag ondersteuning bij de realisatie? Nijha deelt graag haar visie en helpt bij de aanleg van Urban Sports Parken voor Freerun, Calisthenics, Ninja Warrior en Obstacle. Nieuwsgierig?

WhatsApp Image 2020-12-11 at 13.19.30

(Panna)voetbal, basketbal en netsporten

Sportcourts

Wil je in de buurt of wijk ruimte bieden voor een potje voetbal, basketbal, volleybal, hockey of tennis? Dan is het multifunctionele sportcourt van Nijha iets voor jou! Geheel naar eigen wens samen te stellen op basis van standaard elementen. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

In partnerschap innoveren

Wij innoveren door te investeren, vooruit te kijken, risico te nemen en te experimenteren. Dat doen wij samen met onze partners die overal in de wereld van sport en bewegen actief zijn. Niet alleen met de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation, maar ook met verschillende kleinere bedrijven en start ups. Samen met 3x3 Unites, Urban Sky, Petra Pluimers en Casper Top hebben we unieke concepten ontwikkelt. Ontdek ze! 

Unieke concepten

Ontdek onze unieke Urban Sports concepten:

MIS_5511

Tijdelijke sportopstelling in de wijk

SportContrainer

Wil je de behoefte peilen voor een Urban Sport Park in de wijk? Willen Buurtsportcoaches op verschillende plekken in de gemeente kennismakingslessen Calisthenics, Survival of Obstacle/Ninja geven? Of wil je bij een event een sportieve uitlaatklep bieden? Dan is de SportContrainer dé perfecte oplossing. Deze omgebouwde zeecontainer is getransformeerd tot sportobject in de buitenlucht. Nieuwsgierig?

overzichtsfoto

Social dancing in de buitenlucht

Urban Dance Ground

Wil je tienermeiden in beweging brengen? Overweeg dan de Urban Dance Ground (UDG). Uit onderzoek bleek dat slechts 7% van de meiden de openbare ruimte gebruikt om ‘in te bewegen’. Als je ze vraagt waarom niet? Krijg je antwoorden als ‘ ik hou niet van voetballen, dus wat moet ik dan gaan doen? Samen met jongeren is toen de UDG bedacht en ontwikkelt. Een danceground, met een minder harde ondergrond dan bijvoorbeeld straatstenen, zodat breakdancers al hun moves kunnen doen en een dj post. Meer weten over dit concept?

Basketbal

Dé urban teamsport

3x3 basketbal

Wil je jongeren meer leren over teamwork, het nemen van verantwoordelijkheid en flexibiliteit? Overweeg dan de aanleg van een 3x3 basketbalveld. Deze sport laat zich typeren door de sterke community vorming. En de wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Steeds meer gemeenten investeren in de aanleg van 3x3 basketbalveldjes. Is jouw gemeente de volgende? 

Meer sport- of speelruimte in jouw gemeente?

Plan een adviesgesprek in

Plan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze rayonmanagers.