Nijha maakt ruimte voor beweging sinds 1922

Spelen

Vogelnestschommel

Uitdagende speeltoestellen van staal en hout

Speelplekken

Ga je aan de slag met het vernieuwen van de speelplek bij jou in de wijk? Voor staal, rvs en hout ben je bij Nijha aan het goede adres. Al meer dan 100 jaar maken wij speeloplossingen waar ieder kind gelukkig van wordt. Onze speeltoestellen bieden volop speelwaarde en leggen de basis voor een leven lang bewegen.

Mars

1400 locaties gingen je voor!

Waarom een Nijha speeltuin?

  • Onze speeloplossingen blinken uit in het verkennen en ontdekken van je grenzen, prikkelen de fantasie en stimuleren samenspel
  • De stalen speeltoestellen zijn oerdegelijk en komen uit onze eigen fabriek
  • Wij zien kinderen spelen en vertalen dit naar net even iets andere speeloplossingen. Zo kun je op de Acroclimber zonder glijbaan toch glijden.
  • Nijha helpt je met de planvorming. We zorgen dat er voor elk type kind voldoende te beleven en spelen valt.
  • Met het Click & Play concept blijf je vernieuwen. Wordt een speelplek minder gebruikt of zijn kinderen te oud geworden? Dankzij het eenvoudige clicksysteem wordt het toestel er uit gehaald en een ander toestel er in gezet. Je kunt eenvoudig rouleren binnen de gemeente.
  • We bieden een divers assortiment in hout, staal en rvs en voor alle leeftijden.

 

Uit de praktijk

Gemeente Breda kiest voor Click en Play

 

“Dit initiatief begon met een vraag vanuit de bewoners”, vertelt Anton. “Ze vroegen de gemeente kritisch mee te kijken naar de speelplekken in de buurt. Een deel was oud en versleten en er lagen kansen om iets nieuws te doen. Ook waren de kinderen inmiddels groter en misten de uitdaging.”

De worsteling van veel gemeenten is echter dat de afschrijftermijn van de meeste toestellen 12 tot 15 jaar is. Anton: “De behoefte van kinderen verandert natuurlijk sneller dan die termijn. Maar uit financiële overwegingen moesten we in het verleden vaak ‘nee’ verkopen aan inwoners. En dat is zonde! Dat was voor ons de belangrijkste reden om de stap te maken naar het Click & Play materiaal.”