Social dancing in de openbare ruimte

Urban Dance Ground

Dansen is ongekend populair. Jongeren leven zich momenteel massaal uit op TikTok om daar hun danskunsten aan vrienden en de rest van Nederland te showen. Deze vorm van social dancing is al eeuwenoud. 

De Urban Dance Ground maakt social dancing in de buitenlucht mogelijk. Deze dansvloer nodigt jongeren uit om in beweging te komen en elkaar te ontmoeten. Dit concept komt uit het creatieve brein van Petra Pluimers, eigenaar van PM-Dance en Masterstudente sport en bewegingsinnovatie en is samen met Nijha verder ontwikkelt. Het idee is ontstaan na onderzoek onder 1000 jongeren over hun beweegwensen.

Worstel je als gemeente ook met het vraagstuk hoe je tienermeiden in beweging krijgt? Laat je dan informeren over de Urban Dance Ground en hoor over de ervaringen in Utrecht. 

UDG Utrecht 2

TikTokken in de buitenlucht

Waarom een Urban Dance Ground?

  • Er is de mogelijkheid tot het bieden van een aactivatieprogramma op maat! Zo weet je zeker dat je investering in de UDG loont.
  • Met een UDG breng je tienermeiden en andere jongeren ongedwongen in beweging.
  • Je zorgt voor een gezellige sfeer in de wijk
  • Het maakt de openbare ruimte tot een aantrekkelijke plek om te zijn
  • De UDG is hufterproof, weersbestendig en voor iedereen gratis toegankelijk
  • De ondergrond is minder ‘hard’ dan stoeptegels zodat het ook geschikt is voor breakdance
  • Uit onderzoek blijkt dat 54% van de jongens de openbare ruimte gebruikt om in te bewegen tegen slechts 7% van de meisjes. Met de UDG kun je deze trend keren!
website

Jongere over de UDG op Kanaleneiland

Uit de praktijk op Kanaleneiland

Het is super leuk dat hier een Urban Dance Ground is gekomen. Want op Kanaleneiland is niet heel veel te doen. Dus hier kan je dansen voor TikTok of een leuk dansje bedenken met je vriendinnen. Het is leuk hier een TikTok te maken, want voetballen is niet echt mijn ding!

 

Quotes

 

“Super tof dat er nu ook iets te doen is voor de meiden in de wijk.”, Nora, 13 jaar

“Leuk dat er een plek in de wijk is waar wij zelf kunnen luisteren naar muziek, een TIKTOK opnemen is nog nooit zo leuk geweest”. Mounia, 12 jaar

“Ik ben blij dat er een plek is dat eens wat anders is dan het voetbalveld, iets wat ik ook leuk vind!” Roos, 14 jaar

“Ik ga er niet echt dansen ofzo, dat vind ik spannend. Maar ik merk wel dat ik het leuker vind dan thuis zitten.” Steef, 10 jaar

 

Quotes

 

"Tof dat ik hier nu mijn breakdance moves kan trainen! Ik ga graag einde van de dag even een uurtje oefenen”. Bob, 16 jaar

‘Ik ben blij dat er elke week een trainer staat die lessen verzorgt, hierdoor vind ik het leuker om buiten te sporten op de UDG”. Jamy, 12 jaar

“Het ziet er zo stoer en tof uit zeg, gaaf dat het in onze wijk ligt.” Sarah, 13 jaar