Adviestraject inrichting beweeg- en beleeftuin

In 4 stappen naar inzicht behoeften

P1060117

Adviestraject inrichting beweeg- en beleeftuin

In 4 stappen naar inzicht behoeften

Hoe zorg je ervoor dat je een beweeg- en beleeftuin ontwikkelt waar volop gebruik van wordt gemaakt? Een plek creert waar gebruikers zich op hun gemak voelen en waar activiteitenbegeleiders hun ei in kwijt kunnen? 

De grootste uitdaging bij het realiseren van een beweeg- en beleeftuin is het verkrijgen van inzicht in de gebruikersbehoeften. Daarom heeft Nijha samen met zorgorganisaties een workshop ontwikkeld. In deze workshop staat de gebruiker van de beleef- en beweegtuin centraal. Aan de hand van een kaartspel bekijken, bespreken en beoordelen deelnemers aan de workshop verschillende onderdelen van de tuin. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere toegankelijkheid, wandelpaden en bereikbaarheid. 

De workshop bestaat uit vier stappen

  1. Rol en functie van de beleef- en beweegtuin;  wat betekenen de verschillende functies van de tuin voor het ontwerp?
  2. Bepalen gebruikersgroepen; door middel van gebruikersprofielen brengen we de bewonerspopulatie in kaart.
  3. Omgevingsfactoren, inrichtingselementen en functionele eisen;  aan de hand van de gekozen gebruikersprofielen bregen we dit in kaart 
  4. Vertalen naar programma van wensen en eisen; op basis van alle nieuwe inzichten stellen deelnemers een Programma van Wensen en Eisen op (PvE). Dat kan als basis dienen voor het maken van een ontwerp.

Workshop inrichting beweeg- en beleeftuin

Interesse?