Activiteitenmap Spelen Samen Regelen

Spelen Samen Regelen: beweegpakket voor het schoolplein

Waar de gymzaal en het speellokaal voor scholen dé beweegruimtes voor binnen zijn, is het plein dat vaak voor buiten. Scholen kunnen kinderen stimuleren meer te bewegen op het schoolplein, door te kijken naar de indeling en inrichting. Maar om het beweegplezier te verhogen op het plein, kun je ook voorbeeldactiviteiten en sport- en spelmaterialen inzetten. Spelen Samen Regelen biedt een totaaloplossing om kinderen op het plein met plezier te laten bewegen.

Spelen Samen Regelen is een totaaloplossing om kinderen met plezier in de buitenlucht te laten bewegen. Het is een beweegpakket voor ieder schoolplein. Het pakket bestaat uit een activiteitenmap, een training voor begeleiders, een materiaalpakket en uitgebreide digitale ondersteuning. Kinderen kunnen snel en zelfstandig met de verschillende activiteiten aan de slag.

samen spelen regelen

30 uitgewerkte spelactiviteiten op spelkaarten

De Spelen Samen Regelen activiteitenmap bestaat uit 30 spelactiviteiten die zijn uitgewerkt op overzichtelijke spelkaarten. Met de spelkaarten kunnen kinderen zelf uit de voeten. Daarnaast bevatten de kaarten tips voor de begeleiders voor het reguleren van de activiteiten. We breiden de activiteitenmap twee keer per jaar uit met nieuwe spelkaarten.

 

Training voor de begeleiders

Om het beweegpakket goed te gebruiken, krijgen de begeleiders - zoals leerkrachten en overblijfouders - een introductietraining. Tijdens deze training maken ze kennis met de pleinactiviteiten, de materialen en de digitale ondersteuning. De training is standaard inbegrepen in het pakket. Daarnaast kun je een verdiepingstraining volgen.

samen spelen regelen

Materiaalpakket voor buiten

Spelen Samen Regelen is een totaaloplossing en dus mogen de sport- en spelmaterialen zeker niet ontbreken in dit geheel. De materialen zijn speciaal samengesteld voor de Spelen Samen Regelen spelactiviteiten en zijn geschikt voor het schoolplein. Het spelpakket bevat sport- en spelmaterialen voor individuele spelvormen, spellen met tweetallen of teamspelen als ballen, pionnen en springtouwen. De materialen zijn multifunctioneel inzetbaar zijn.

 

Digitale ondersteuning

De website Bewegen Samen Regelen is aanvullend op de activiteitenmap. De site biedt gedetailleerde beschrijvingen van de activiteiten, extra foto's en handige demonstratiefilmpjes. Daarnaast is de website een digitaal platform waar begeleiders ideeën voor spelactiviteiten uitwisselen. Ook houden we de gebruikers van Spelen Samen Regelen via het platform op de hoogte van nieuwe spelactiviteiten.

Meer weten over het beweegpakket?

Nijha helpt je graag verder!

_201909_Nijha-291