Zo zorg je voor variatie en creativiteit in het speellokaal

Een uitdagend speellokaal daagt kinderen uit hun creativiteit te gebruiken, nieuwe dingen te proberen en spelenderwijs te ontdekken en te leren. Het speellokaal is een relatief kleine beweegruimte. Maar met een beetje creativiteit biedt het voldoende mogelijkheden tot afwisselende gymlessen en andere activiteiten. Met een Dorack inrichting, zwaai-elementen en uitdagend sport- en spelmateriaal worden kinderen optimaal gestimuleerd en uitgedaagd om te bewegen.

Tijdens het klimmen worden kinderen zonder dat ze het merken aangesproken op behendigheid, coördinatie, ruimtelijk inzicht en concentratie. Het klimrek van Dorack biedt unieke mogelijkheden en kan zowel tegen de muur als vrijstaand gebruikt worden. Het is te gebruiken bij werken in stroom- of circuitvorm, klassikale opdrachten en bij het werken in groepen.

Een andere optie is een klimwand. Door een strook muur te voorzien van klimgrepen (tot 3 meter hoog), hoeft er niet gezekerd te worden. Als de voeten niet hoger komen dan 60 cm, is er geen mat nodig! De klimgrepen variëren in kleur en grootte. Hierdoor is differentiatie mogelijk zonder dat de route verbouwd hoeft te worden. Behendige kinderen proberen maar 1 kleur grepen te gebruiken terwijl een minder vaardige klimmer alle kleuren mag gebruiken.

Als bekend is wat voor type muur in het speellokaal zit, kan Nijha advies geven wat de beste bevestigingswijze is. Op basis van onze instructie kan een handige ouder of conciërge de klimwand zelf aanbrengen. Neem contact op met Nijha om de montagehandleiding te ontvangen.

_MIS7823_Klein

Zwaaien in het speellokaal

Om een gevarieerd bewegingsaanbod te bieden is het hebben van een zwaaipunt in het lokaal van belang. Om te schommelen en voor oefenvormen waarbij balans en coördinatie aan de orde zijn.

Om te kunnen schommelen is een ophangpunt nodig. Gymvaria is daarvoor ideaal. Hierin kun je diverse accessoires als een schommel, trapezestok, hoepel en slingertouw hangen. Voor de installatie van de Gymvaria is het belangrijk te checken of de constructie stevig genoeg is.

Is er in een bestaand speellokaal geen mogelijkheid Gymvaria aan te brengen. Dan is het met het Dorack klimrek toch mogelijk zwaaien aan te bieden in de les. Door één rekdeel horizontaal in te zetten, kun je eenvoudig een zwaai- of balanceersituatie maken.

 

Variatie in materiaal met spelpakketten

De variatie in Dorack-spelmateriaal is enorm. Met jongleermaterialenhoepelsmikspelen en materialen voor samenwerking vermaken kinderen zich binnen en buiten. Kun je niet kiezen? Nijha heeft een aantal uitgebalanceerde spelpakketten ontwikkeld voor variatie.

_MIS7684_Klein

Gratis beweegactiviteiten voor het speellokaal!

Niet alleen het materiaal zorgt voor variatie in de lessen. De activiteiten die je gaat uitvoeren, kunnen ook zorgen voor uitdagende lessen. Wij helpen je hier graag bij en hebben daarom 6 beweegactiviteiten samengesteld met beweegexperts. Door jouw gegevens hier onderin in te vullen, ontvang je 12 weken lang iedere 2 weken een gratis activiteit. Met onder andere:

  • Tips om de activiteit makkelijker of moeilijker te maken;
  • Variaties in de activiteiten;
  • Activiteiten voor de leerlijnen: klimmen, mikken en springen.

Gratis inspiratie!

Vraag de beweegactiviteiten aan

voor al je doerakken

de complete inrichting voor je speellokaal

Meer weten over het speellokaal?

Nijha helpt je graag verder!

_201909_Nijha-195