Gymzaal MeerSport in Emmen

In de gemeente Emmen is een nieuwe gymzaal gerealiseerd. In de wijk Emmermeer kan jong en oud nu gebruikmaken van deze prachtige zaal die de naam MeerSport heeft meegekregen. Door een unieke manier van werken, sluit deze helemaal aan op de wensen van de gebruikers.

Vroeg aan tafel

Gebruikers en betrokkenen zijn zeer tevreden over het eindresultaat van gymzaal MeerSport. Rayonmanager Wouter Hoogland weet wel waarom. “We zien vaak dat we als inrichter laat in het traject van een nieuwbouw gymzaal of een renovatie betrokken worden. In Emmen zijn we juist in een heel vroeg stadium betrokken. Met als gevolg dat we ‘van binnen naar buiten’ konden werken in plaats van ‘van buiten naar binnen’. We hebben dus eerst over de inrichting van de zaal nagedacht met betrokkenen. Hierdoor krijg je een inrichting die aansluit bij de wensen en je hebt het minste kans op extra kosten en extra werk. Dat is als je het mij vraagt het absolute succes van dit project.”

Optimale beweeginrichting

Zo is in de gymzaal MeerSport het innovatieve Gymvaria beweegconcept geplaatst, waarmee talloze situaties voor gymlessen kunnen worden gemaakt. Ook is er in Emmen gekozen voor luchtgevulde materialen en arboproof materialen zoals de Nijha SportCubes. Dit zijn handige gymblokken die veel lichter zijn dan hun voorgangers. Bij innovatie denken wij dus ook zeker aan gebruikersgemak en hanteerbaarheid.”

Emmen MeerSport_13

Wil je meer weten over het inrichten van een binnensport accommodatie?

_201909_Nijha-195