Sporthal De Werft, Kaatsheuvel

Kaatsheuvel heeft een nieuwe bruisende sporthal, De Werft. Met zijn 60 x 24 meter is het een grote hal, te verdelen in 4 zalen waar tegelijk gesport kan worden. Daarnaast beschikken zowel de turners als judoërs over een eigen oefenruimte. Dat was een grote wens op het moment dat de gesprekken over de nieuw te bouwen hal van start gingen. Zo hoeven zij niet meer na iedere training met hun spullen te sjouwen. Bij de voorbereidingen zijn de verenigingen heel nauw betrokken geweest.

Veel betrokkenen

Deze uiteenlopende wensen van de opdrachtgever, verenigingen en het onderwijs heeft Nijha als uitgangspunt genomen voor de inrichting van de sporthal. Naast traditionele klim- en zwaaimogelijkheden is de hal voorzien van eigentijds materiaal zoals een: Pleat-Up mat, trap- en stootkussen voor zelfverdediging, Sport Cubes en Boardingelementen. Voor de turnvereniging is een landingskuil gerealiseerd en is de ruimte voorzien van FIG matten. Nijha heeft bij dit project samengewerkt met de turnvereniging KGV Kaatsheuvel, Gemeente Loon op Zand, Wind Design + Build BV, Penta Rho in de persoon van Jan Roelofs en Stefan Rasing.

Nog meer enthousiaste reacties

"Vooral het community idee dat ze samen sporten en samen leren dat spreekt mij heel erg aan. Dit (freerunnen) is uitdagend, je kunt je grenzen opzoeken, kinderen leren vooral hun eigen lichaam kennen, wat ze wel en niet kunnen".
 - Yuri, docent freerunning.

"Een stukje van een droom om gewoon in een turnhal training te geven als hoofdleiding. Om dan met die meiden echt daar naartoe te werken en niet iedere keer die stress en het gedoe van opbouwen en  afbreken".
 - Angelique, docent turnen.

sportacc

Wil je meer informatie over het inrichten van een sporthal of gymzaal en de rol die Nijha daarbij voor je kan spelen?

_201909_Nijha-314