Grootste gratis sportschool van Gelderland geopend op Berendonck

Leisurelands & Nijha

Calisthenics, 3x3 basketbal, Ninja Warrior, freerunning en obstacle courses: urban sports zijn razend populair bij jong en oud. Nijha en Leisurelands werken samen om urban sports van de wijk, naar de recreatiegebieden te brengen.

Calisthenics, 3x3 basketbal, Ninja Warrior, freerunning en obstacle courses: urban sports zijn razend populair bij jong en oud. Leisurelands brengt deze urban sports nu van de wijk, naar haar recreatiegebieden. Op de recreatiegebieden Berendonck, Zeumeren en Hilgelo kunnen bezoekers vanaf nu dagelijks terecht voor een sportieve uitdaging in de buitenlucht. Nijha heeft op verzoek van Leisurelands de recreatiegebieden namelijk ingericht met het nieuwste op het gebied van urban sports. Er zijn calisthenics en ninja gym opstellingen van Kratos, hardloop- en beweegroutes en als extraatje een 3x3 basketbal court op Berendonck. 

Van Leisurelands 3x3-unites-basketball-03

Urban Sports Park

Sportieve community

Leisurelands biedt zo een nieuwe plek aan een sportieve community van een jong publiek. Op de recreatiegebieden kunnen zij elkaar ontmoeten en zich verder sportief ontwikkelen. Paul Terpstra van Nijha: “Als leverancier zijn we trots op het eindresultaat. Urban sports zijn niet alleen sportief uitdagend, ze zijn ook een kans om jonge mensen te bereiken en een community te bouwen die ook veel betekent op het gebied van gezondheid en participatie.” 

Onverwacht mooi, leuk en actief recreëren
“Deze toevoeging sluit mooi aan op sportieve evenementen als bijvoorbeeld de Strong Viking runs die al jaren met succes op het gebied van Leisurelands plaatsvinden”, aldus een trotse Hans Huisman, operationeel manager van Leisurelands. “Vanaf nu zijn de urban sportsparken klaar voor gebruik en is iedereen welkom.”

Beweegcrisis
Nederland zit in een beweegcrisis. Maar 40% van de Nederlanders voldoet aan de beweegrichtlijnen. De Nederlandse overheid vindt dat dat in 2040 minimaal 75% moet zijn. Kees Rutten, directeur van Leisurelands vervolgt “Bewegen is leuk en gezond! Leisurelands wil daar een bijdrage aan leveren en mensen  laten ervaren hoe onverwacht mooi, leuk en actief je kunt recreëren in het buitengebied van Nederland. Sporten en bewegen is een belangrijke vorm van recreatie die jaarrond op onze gebieden plaatsvindt en die we nog meer willen stimuleren. Op Urban Sportspark Berendonck kunnen jong en oud, van alle niveaus, komen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten. We hopen veel nieuwe bezoekers welkom te mogen heten.”

Van Leisurelands urban-sportspark-berendonck-03

3x3 Unites

Sport for development

Ter gelegenheid van de opening overhandigden Kees Rutten van Leisurelands en Paul Terpstra van Nijha een cheque van €1000,- aan stichting 3x3 Unites. 3X3 Unites werkt onder het motto ‘Sport for development’ over de hele wereld samen met lokale partijen om het verschil te maken in de maatschappij. Haar Leadership programma’s vormen daarvoor de basis. Door middel van deze programma’s leren jongeren door middel van 3X3 basketbal Life Skills waar zij en hun lokale community blijvend voordeel van hebben. “We vinden het mooi om deze organisatie een steuntje in de rug te kunnen geven zodat zij daar met sport een bijdrage aan kunnen leveren.” aldus Adriaan van der Linden van Leisurelands. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw recreatiepark?