Airbadminton basisonderwijs

Breng de wijk in beweging

Let's play net

Waarom is er in de wijk eigenlijk nog geen outdoor badmintonnet? Iedereen heeft wel badminton gespeeld, op straat, in het park of op de camping. Dus zou een outdoor badminton net logisch zijn. Zeker omdat er voor basketbal, voetbal en tafeltennis al wel voorzieningen zijn. Daarom hebben Badminton Nederland en Nijha de handen ineen geslagen en het Let's Play Net ontwikkeld.

In de wijk, op het schoolplein of bij het sportcourt
Badminton wordt veel recreatief gespeeld, dus de kans op succes is het grootst als het Let’s Play Net op een goed bereikbare locatie geplaatst wordt. Er is geen speciale ondergrond nodig dus het net kan geplaatst worden op tegels, beton, kunstgras of gras.

Multifunctioneel gebruik

Voor badminton en nog veel meer

De nethoogte is afgestemd op badminton. Daarbij is Airbadminton dé trend. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een speciale, minder windgevoelige shuttle. Maar er zijn ook andere sporten mogelijk zoals voetvolley, pickleball large en tennis- en volleybalvormen. De ruimte onder het net zou zelfs als doeltje bij voetbal of hockey gebruikt kunnen worden. 

Invulling van gemeentelijk beleid
Vrijwel elke gemeente heeft beweegbeleid waarin als doel gesteld wordt om meer burgers te stimuleren tot bewegen. En in lokale sportakkoorden worden laagdrempelige beweegactiviteiten gezien als een passende oplossing om niet-bewegers actief te krijgen. Daar past het Let’s Play Net fantastisch in. Het kan gebruikt worden bij georganiseerde activiteiten onder begeleiding van een buurtsportcoach of badmintontrainer maar buurtbewoners kunnen er ook op een voor hun passend moment met eigen regels en veldafmetingen gebruik van maken.

Airbadminton actiebeeld

Let's Play net

Stoer, sterk en compact

Het Let’s Play Net heeft een stoere uitstraling en is gemaakt van oerdegelijk materiaal. Dat maakt het net geschikt voor elke locatie. Zelfs als het net onderdeel uit zou maken van een freerun parcours.  En even uitrusten, zittend bovenop het net is ook geen probleem. Ook bootcampers, hardlopers en outdoor survivalaars vinden in het Let’s Play net een mooi circuit onderdeel, voor kracht- interval- of coördinatie oefeningen. Door de netbreedte van 300 cm vraagt het Let’s Play Net weinig ruimte, dus er is altijd een goede plek te vinden.

Via QR-code eigen toernooi plannen
Het Let’s Play Net is voorzien van een QR-code waarmee je toegang krijgt tot de toernooi tool. Daarin registreer je je eigen wedstrijden. Wie wordt er ‘baas van de wijk’? Daarnaast vind je informatie over de badmintonverenigingen in de buurt. Dus al spelers enthousiast worden, dan kunnen ze ook een kijkje nemen bij een vereniging in de buurt.

Trainingen voor lesgevers
Badminton Nederland verzorgt trainingen voor buurtsportcoaches en vakleerkrachten LO zodat zij activiteiten goed kunnen begeleiden. Zo wordt geborgd dat een Let’s Play Net ook gebruikt kan worden voor gymlessen en bij buitenschoolse activiteiten. 

Meer weten?
Nijha helpt je graag verder!
Henk van de Steeg 1