Advies op maat

Schoolplein OBS de Branink, Laren

Schoolplein OBS de Branink, Laren

In het Gelderse Laren delen Prins Willem Alexander, OBS de Branink en de Buitenschoolse opvang hun schoolplein met elkaar. Met in totaal 400 leerlingen maken ze gebruik van een groot schoolplein, maar met zeer weinig speelwaarde en uitdaging. "De kinderen speelden wel op het voetbalveld ernaast, maar op het schoolplein moest er echt wat gebeuren", aldus Johan Bouman en Benny Groot Wesseldijk, leden van de oudercommissie van OBS de Branink. De handen werden uit de mouwen gestoken en met veel inzet van vrijwillige ouders kreeg het plein een flinke opknapbeurt.

"De kinderen speelden wel op het voetbalveld ernaast, maar op het schoolplein moest er echt wat gebeuren", aldus Johan Bouman en Benny Groot Wesseldijk

Oprichting pleincommissie als startschot

1036Referentie_Laren_Branink_overzicht.jpg Overzicht nieuwe schoolplein.

Jaarlijks inspecteert Nijha de speeltoestellen op het schoolplein. Het speelhuisje dat 15 jaar geleden door eigen vrijwilligers in elkaar gezet was, voldeed absoluut niet meer aan de huidige regelgeving. "We moesten dan ook het speelhuisje verwijderen voor de veiligheid van de kinderen. Maar vervolgens hadden ze een kaal en leeg plein. We hebben een Pleincommissie opgericht met vertegenwoordigers van beide scholen en zijn gewoon aan de slag gegaan", een enthousiaste Johan Bouman.

Wensen van kinderen

5075Referentie_Laren_Branink_speelplek.jpg Inrichting met klimtoestellen.

Samen met de kinderen uit groep 7 en 8 en de leerkrachten is er een weekproject 'Pimp mijn plein' gestart. "Deze kinderen kregen een rondleiding bij Nijha, zodat ze zelf konden zien hoe de speeltoestellen gemaakt werden. Voor de kinderen bijzonder interessant om te zien. Daarna zijn de kinderen zelf tekeningen en maquettes gaan maken. Met deze wensen zijn we vervolgens met Nijha om tafel gaan zitten en hebben we een ontwerp geschetst en keuzes gemaakt voor de toestellen," aldus Bouman.

Geld inzamelen

1449Referentie_Laren_Branink_financiering.jpg Geld inzamelen voor het nieuwe plein.

"We wisten wat we wilden en hebben met zijn allen hiervoor geld bij elkaar gehaald", vertelt Bouman nuchter. "We hebben alles en iedereen benaderd: de gemeente, met eigengemaakte collectebussen langs de deur, belangenvereniging Wakker Loarne, Larense middenstand, Rotary club en Jantje Beton. Op deze manier kregen we het totaal bedrag bij elkaar om het plein een flinke opknapbeurt te geven."

Realisatie met vrijwilligers

1439Laren_Branink__vrijwilligers.jpg Gerealiseerd door vrijwilligers.

"We hebben vervolgens de juiste vrijwilligers benaderd, mensen die werkzaam zijn in de bouw, bij aannemers, als stratenmaker, in de bosbouw, vanuit catering. Met 20 man hebben we op één dag alles compleet geïnstalleerd en gerealiseerd", vertelt hij met gepaste trots. "Met een juiste planning en met de juiste mensen is zo'n klus goed te doen. 

Meer speelplezier op plein

4423Referentie_Laren_Branink_speelplezier.jpg Meer speelplezier op plein.

Het kleuterplein bevat nu vijf nieuwe toestellen: Een klimrek, twee speelhuisjes, een glijbaan en een balanceercombinatie. Voor het bovenbouwplein hebben de kinderen gekozen voor de enorme speelstructuur De Leeuwenburgh, diverse duikelrekken, een klimboog en een schommel. Het eindresultaat, bereikt met voornamelijk vrijwilliger inzet, is fantastisch. Bouwman: “De kinderen spelen nu ook na schooltijd én in het weekend op dit plein. Een mooier compliment kan je toch niet krijgen?"

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het inrichten van uw schoolplein? Neem dan contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl. Wij denken graag met u mee over de inrichting van uw buitenruimte, van ontwerp tot realisatie.

52.1929055
Schoolplein OBS de Branink, Laren
Adres
Verwoldseweg 14
Postcode
7245 AH Laren
Provincie
Gelderland
" >

Andere referenties

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag