Tegelen2

Nijha helpt je graag

Inrichting sportaccommodatie

Voor het inrichten van een nieuwe of renovatie van een bestaande gymzaal, sportzaal of sporthal ben je bij Nijha aan het juiste adres! Niet voor niets hebben wij bijna 100 jaar ervaring. Van vaste inrichting zoals wandrekken, GymVaria en basketbalinstallaties tot los materiaal als gymbanken, springkasten en klein sport- en spelmateriaal, op alle vlakken kunnen we je voorzien van het beste advies.
 
Een deel van de inrichting van alle gymzalen komt overeen, turn- en landingsmatten mogen niet ontbreken en ook een springkast of combiframe worden door vakdocenten regelmatig gebruik. Nijha kan al het gangbare materiaal leveren, maar we denken ook graag een stapje verder, want hoe gaaf is het om aan de slag te gaan met Urban Sports in de zaal! Balanceren op een omgekeerde turnbank kennen kinderen inmiddels wel, balanceren wordt veel leuker en uitdagender met een slackline!

NIJHA_FOTO-Norbert-Waalboer-Fotografie_MG_6744

Meegaan met de beweegcultuur

Trends voor de inrichting

 

Vragen jouw leerlingen ook steeds vaker om 'nieuwe sporten' in de gymles? Nijha heeft diverse oplossingen om trendsporten als slackline, freerunning en ninja gym in de gymzaal aan te bieden! Ook als er niet direct budget is om hiervoor inventaris aan te schaffen, hebben we een oplossing. Het is namelijk ook mogelijk om materialen te huren. 

Een andere trend waar steeds vaker naar gevraagd wordt is digitalisering. Dat kan met klein materiaal zoals de Playfinity bal of fitlights, maar ook een digitale sportswall behoort tot de mogelijkheden.

En als we dan helemaal out of the box denken: hoe gaaf is het om iedere dag buiten te bewegen en toch alle leerlijnen aan te kunnen bieden? Dat kan met de buitengymzaal! In een adviesgesprek vertellen we je graag alles over de mogelijkheden om de gymles beter aan te laten sluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren

KaatsheuvelDeWerft03

Sporthal de Werft - Kaatsheuvel

Een voorbeeld uit de praktijk

Kaatsheuvel heeft een nieuwe bruisende sporthal: De Werft. Met zijn 60 x 24 meter is het een grote hal, te verdelen in 4 zalen waar tegelijk gesport kan worden. Daarnaast beschikken zowel de turners als judoërs over een eigen oefenruimte. Dat was een grote wens op het moment dat de gesprekken over de nieuw te bouwen hal van start gingen. Zo hoeven zij niet meer na iedere training met hun spullen te sjouwen. Bij de voorbereidingen zijn de verenigingen heel nauw betrokken geweest.

"Vooral het community idee dat ze samen sporten en samen leren dat spreekt mij heel erg aan. Dit (freerunnen) is uitdagend, je kunt je grenzen opzoeken, kinderen leren vooral hun eigen lichaam kennen, wat ze wel en niet kunnen".
- Yuri, docent freerunning.

"Een stukje van een droom om gewoon in een turnhal training te geven als hoofdleiding. Om dan met die meiden echt daar naartoe te werken en niet iedere keer die stress en het gedoe van opbouwen en afbreken".
- Angelique, docent turnen.