NIJHA_FOTO-Norbert-Waalboer-Fotografie_MG_6741

Haal Ninja Warrior naar de gymzaal!

Trendsporten en Ninja Gym

Vind jij het ook lastig om leerlingen blijvend enthousiast te houden tijdens de gymles? Of wil je in de lessen graag de laatste trendsporten aanbieden, maar weet je niet hoe? Dan kan Nijha je verder helpen. Sporten die niet meer mogen ontbreken in de gymles zijn Urban Sports. Denk hierbij aan: Calisthenics, Ninja Warrior en Obstacle Courses. Het zijn opkomende sporten die steeds meer het straatbeeld gaan domineren. Beweegvormen die jongeren in hun vrije tijd massaal beoefenen. Wil jij weten hoe je Urban Sports kunt integreren in de gymlessen? Wij denken graag mee voor een passende inrichting voor jullie gymzaal! Plan een adviesgesprek in met één van onze collega’s.

 

Survival_klimnet

Ga voor eigentijds bewegingsonderwijs

Trendsporten in de gymles

Hoe zorg je ervoor dat leerlingen ook buiten de gymlessen om gaan bewegen en zich misschien wel gaan aanmelden bij een sportvereniging of sportschool? Het antwoord is simpel; sluit aan bij beweegtrends. Nijha heeft de hedendaagse trends vertaald naar concepten en producten. Een aantal voorbeelden:

 • Survivalparcours
  Creëer een survivalparcours door autobanden in de klimtouwen te knopen en een survivalnet op de grond te leggen waar je onderdoor kunt tijgeren. Hang daarnaast nog een survivalnet in de GymVaria plafondunit inclusief een houten balk voor extra hoogte en uitdaging.
 • BMX & Slackline
  Hoe gaaf is het dat je leerlingen kunt leren balanceren op een BMX fiets of een Slackline? Creëer met banken, veerplanken, turnmatten en sportcubes een parcours waar leerlingen met een BMX overheen kunnen fietsen. Of wat dacht je van een Slackline opstelling? Span een band tussen twee turnbanken, of ga voor een Slackframe. Gegarandeerd succes!
 • Freerunning
  Bij freerunning in de zaal is het doel hetzelfde als bij freerunning in de buitenlucht: je verplaatst je van A naar B door verschillende obstakels te trotseren. Onderweg is er ruimte voor uitdagende, fraai uitziende tricks en moves die zo kenmerkend zijn voor deze sport. Bij obstakels kun je denken aan: springkasten, turnbanken, landingsmatten, klimrekken, boardingelementen of Sport Cubes.
 • Crosstraining
  Crosstraining is een sport die mateloos populair is onder jongeren. Nijha heeft hiervoor verschillende materialen: Kettlebells, Power Bags, Soft Hammers, een Battle Rope en veel meer. Ook zijn er Crosstraining pakketten gemaakt om een hele klas te voorzien van Crosstraining materiaal.
Wil je meer weten over eigentijds bewegingsonderwijs? Vraag dan het inspiratieboek Voortgezet Onderwijs aan. Hierin staan nog meer voorbeelden, maar ook praktische voorbeelden om bewegen op het plein en in de school te stimuleren.

Vraag het gratis inspiratieboek aan!

Beweegschool Voortgezet Onderwijs

bekend van tv: ninja warrior

Ninja Gym in de gymles

Met Ninja Gym vertalen we Ninja Warrior naar de sportaccommodatie. Het concept van Ninja Gym bestaat uit een Bergwagen en vier beweegmodules: de Pipeline, Supersnake, Spinners en Ringtube. Een aantal voordelen van Ninja Gym:

 • De elementen sluiten aan bij de hedendaagse beweegcultuur, waardoor leerlingen met meer enthousiasme deelnemen aan de gymles;
 • Met Ninja Gym biedt je (nog) meer variatie en inhoud aan de gymles;
 • De bergwagen inclusief de Ninja elementen is eenvoudig te rouleren tussen meerdere accommodaties. Schaf het concept met meerdere scholen aan, en verdeel de kosten;
 • In combinatie met de vernieuwde GymVaria plafondunit is een Ninja opstelling zo gemaakt.

Ben je geïnspireerd geraakt over Ninja Gym of één van de andere Urban Sports? Onze collega komt graag vrijblijvend een keer bij jullie op school om te kijken wat er voor jullie budget en locatie mogelijk is.