Ninja Gym_Layer
NIJHA_FOTO-Norbert-Waalboer-Fotografie_MG_6741

Trendsporten

Blijvend aansluiten bij de beweegcultuur van jongeren

Leerlingen hebben recht op eigentijds bewegingsonderwijs. En dat is een uitdaging! In het nieuwe curriculum is meer ruimte voor een breed aanbod aan beweegactiviteiten. Daarin krijgen actuele sporten zoals urban sports ook steeds meer een plek. De tijd van bokspringen en klimmen in klimrekken is voorbij. Maar hoe blijf je als vakleerkracht aangesloten op de hedendaagse beweegcultuur? Nijha helpt je op weg. 

Freerunning_verhoogd vlak 4
eigentijds bewegingsonderwijs

Urban Sports

Urban Sports is geen trend meer, maar voor jongeren onderdeel van hun beweegcultuur. De school die dat aanbiedt in de gymles, scoort punten. In de gymzaal kun je prima een stoer en uitdagend survivalparcours aanleggen, BMX baan nabouwen of slacklinen. De Sport Cubes van Nijha zijn bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor Freerunning. Je kunt ze op allerlei manieren combineren met balken en buizen en ze kunnen tegen een stootje. Maar je kunt ze ook prima gebruiken voor de traditionele gymles: multifunctioneel dus. Of pas aspecten van Crossfit toe, ook een sport die mateloos populair is onder jongeren. 

bekend van tv: ninja warrior

ninja gym voor in de sportaccommodatie

Met Ninja Gym vertalen we Ninja Warrior naar de sportaccommodatie. Met Boudewijn Vink van Vink je Fit en Ninja Experience heeft Nijha diverse Ninja elementen ontwikkeld. Volgens Boudewijn krijgen jongeren vanzelf weer plezier in het sporten als ze meer uitgedaagd worden. Diverse scholen schakelen Boudewijn in om de gymlessen nieuw leven in te blazen."We geven bijvoorbeeld de sportklassen van scholen voor voortgezet onderwijs twee keer per week les in bijvoorbeeld ninja warrior, bootcamp of freerunnen''.

 

Boordevol voorbeelden en ideeën

Gratis inspiratieboek bewegen in het VO

Een inspiratieboek boordevol tips om bewegen in en rond de school te stimuleren. 

Jongeren in beweging brengen?

Hier helpen wij heel graag bij!
_201909_Nijha-231