Calisthenics, Ninja, Freerun en Obstacle

Een kratos Urban Sports Park

Calisthenics, Ninja Warrior, Freerun en Obstacle courses; het zijn opkomende sporten die steeds meer het straatbeeld gaan domineren. Het zijn bewegingsvormen die passen in de huidige cultuur waarin lifestyle de boventoon voert. Benieuwd hoe een Urban Sports park kan bijdragen aan gemeentelijke ambities op sociaal-, sportief-, participatie-, en gezondheidsvlak? 

DSC09916

Urban sports brengt gemeenten veel

Waarom investeren in een Urban Sports park?

  • Urban Sport zijn booming en het stadium van een hype voorbij
  • Het is een middel voor het behalen van beleidsdoelstellingen ten aanzien van bewegen, gezonde leefstijl en sportparticipatie.
  • Deze sportvorm biedt een uitgelezen kans om een doelgroep te bedienen die niet altijd even makkelijk te bereiken is voor gemeenten.
  • Door in te zetten op Urban Sports bouw je een community die werkt aan weerbare en initiatiefrijke mensen. Het draagt bij aan kwaliteiten als zelfredzaamheid, ondernemerschap en talentontwikkeling.
  • En daarnaast is dit hét moment om een positief en sportief signaal af te geven en te investeren in bewegen!
lansingerland

Uit de praktijk

Urban Sports park in Lansingerland

Het begon allemaal met een brief van de toen 11-jarige Len aan de burgemeester van Lansingerland, hij vroeg om de sport free running in de gemeente te kunnen beoefenen. Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat er een ambitieus Urban Sportspark komt. De gemeente Lansingerland heeft sporten en bewegen hoog in het vaandel staan en is met het idee van de jonge inwoner aan de slag gegaan. Het Urban Sportspark is ingericht met materialen van Nijha (calistenics
en ninja warrior) maar ook met hergebruikte materialen waaronder betonelementen en boomstammen”, aldus Serge Meeuws, projectleider vanuit de gemeente Lansingerland.

Opening Urban Sports Vathorst 190419-03

Palen, koppelstukken en beweegmodules

Het kratosprincipe

Met Kratos bouw je modulair een trainingslocatie of sportpark op basis van 'pillars', 'koppelstukken' en 'beweegmodules'. De kracht van Kratos is dat het in samenwerking met urban-sporters is ontwikkeld, waardoor het perfect aansluit bij hun sportwensen en -behoeften. 

Standaard urban sports park of zelf samenstellen?
Kratos is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Urban Sporters. Dankzij deze samenwerking hebben wij o.a. de perfecte bars weten te ontwikkelen. Qua dikte en gladheid perfect, zodat blaren (bijna) verleden tijd zijn. Deze bevlogen Urban Sporters, Nathan en Eimke, hebben ook standaard Calisthenics en Ninja Warrior parken samengesteld. Zij zijn gepokt en gemazeld in de scene en weten vanuit hun sportervaring welke flows een ideaal park moet ondersteunen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je kiezen uit een small, medium en large variant.

Willen de urban sporters in jouw gemeente zelf een park samenstellen? En merk je dat deze wens bij buurtsportcoaches of vooruitstrevende onderwijsinstellingen ook leeft? Wij kijken graag met je mee! Samen brengen we de beweegbehoefte in kaart en ontwerpen het ideale Urban Sports Park.