Adviestraject

Openbare ruimte die uitnodigt tot bewegen

Adviestraject

Openbare ruimte die uitnodigt tot bewegen

Hoe richt je een openbare ruimte in die uitnodigt tot bewegen? Waar mensen elkaar ongedwongen ontmoeten en prettig leven? Nijha maakt ruimte voor beweging en heeft een beproefde aanpak ontwikkeld om samen met de gemeente, wijkbewoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers aan de slag te gaan om van een “gewone wijk” een “beweegwijk” te maken!

Projectgroep

Voor het beweegvriendelijk maken van de openbare ruimte wordt een projectgroep samengesteld. De projectgroep kan bestaan uit afgevaardigden van de gemeente (wijkmanager, beheer & onderhoud, sport, groen, verkeer), verenigingen, ondernemers, onderwijs, het sportbedrijf, sociaal wijkteam, woningcorporatie en eventuele wijk/dorpsraden. Deze opsomming is niet uitputtend en kan worden aangevuld of uitgedund.

Stappenplan

De stappen om een beweegwijk te maken:

  1. Ambitieniveau en doelen vastleggen
  2. Onderzoek en analyse
  3. Ontwerp
  4. Programmering
  5. Realisatie

In het Stappenplan ' Stap voor Stap naar een openbare ruimte die uitnodigt tot bewegen' vind je meer achtergrondinformatie over de stappen. En wil je meer weten over hoe Nijha je kan ondersteunen? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over het stappenplan.

Stap voor Stap naar een openbare ruimte die uitdaagt tot bewegen

Stappenplan

Direct aan de slag in jouw wijk?

Maak een afspraak!