Stappen dichtmaken Punchballon

Volg deze stappen

Hoe maak je een Punchballon dicht?

De punchballon is gemaakt van stevig latex en kan in de meeste gevallen vaker gebruikt worden. Veel gebruikers knopen de ballon na het opblazen dicht. En dat is jammer omdat de knoop vaak lastig los te krijgen is. Door de stop van de ballon op te rollen en in de ballon te stoppen is meermalig gebruik veel eenvoudiger. Hoe het werkt:

  1. Pak de stop bij het uiteinde en rol deze op tot de verdikking
  2. Draai de opgerolde stop verticaal en druk deze in de verdikking
  3. Druk de opgerolde stop in de ballon. Deze gaat nu dwars staan en sluit de opening af

Na gebruik kan de stop weer uit de ballon gehaald worden waarna deze weer leegloopt.

Pomp dubbelwerkend

Voorkom vocht in de ballon

Niet opblazen maar pompen

Als de ballon opgeblazen wordt, komt er vocht in de ballon. Bij het opbergen van de lege ballon, plakt de binnenkant aan elkaar. De kans is groot dat deze dan bij een volgende keer opblazen knapt. Beter is om de ballon op te pompen met een dubbel werkende pomp. Dat gaat ook nog eens sneller dan opblazen.

Ballonhoes

Wenselijk bij spelactiviteiten

Ballonhoes biedt extra bescherming

Wordt de ballon ingezet bij spelactiviteiten als bouncebal, dan kan het wenselijk zijn om de ballon extra te beschermen of om da ballon iets steviger te maken waardoor deze zicht meer als een bal gedraagt. Dat maakt het spel wat sneller dan dat de ballon zonder hoes gebruikt wordt. Bovendien stuit de ballon goed als deze voorzien is van een hoes. Het werkt simpel: druk de ballon door de opening in de ballonhoes waarbij de stop uit de hoes steekt. Pomp de ballon op totdat de hoes strak staat. Rol de stop op en stop deze tussen de hoes en de ballon. Zo blijft de lucht goed in de ballon. Er zijn 2 maten hoezen: 

Meer weten?
Nijha helpt je graag verder!
_201909_Nijha-160