MIS_3009_Geschikt

Bewegen in de basisschool

Maak van jouw school een beweegschool

Ga je bezig met de inrichting van jullie speellokaal? Of mag je nieuwe speeltoestellen uitzoeken voor op het schoolplein? Dan helpen wij je graag verder! Dan helpen wij je graag verder en dagen je uit om je niet alleen te beperken tot alleen het speellokaal, de gymzaal of het schoolplein. Er zijn ook tal van mogelijkheden om in de gang als tijdens de les kinderen in beweging te brengen. Zo draag jij een steentje bij aan bewegend leren en beter leren bewegen!

Snel naar:

_MIS7684_Klein

Dorack, een uitdagend bewegingsconcept in het speellokaal

Speellokaal

Wil jij snel kunnen variëren in oefeningen zodat alle kleuters mee kunnen doen? Wil je iedere week weer andere lessen maken met verschillende accessoires? Wil je niet met zware materialen sjouwen om een gymles te organiseren? Dan is ons Dorack speellokaal misschien iets voor jouw school! Een stoere, flexibele en modulaire speellokaalinrichting waar elke doerak van groep 1 en 2 zich ongeremd op uit leeft. Het Dorack speellokaal scoort een 8,2 bij leerkrachten!

Nijha schoolplein Boulderwand

Een plein om te bewegen, te leren en te chillen

Schoolplein

Weet jij waar je moet beginnen met het opknappen van een bestaand- of het inrichten van een geheel nieuw schoolplein? Of heb jij je wel eens afgevraagd hoe de school het plein kan financieren? Je bent niet de enige! Veel scholen worstelen met deze vragen. Nijha neemt je graag stapsgewijs mee naar een succesvol schoolplein. Van het schrijven van een plan van aanpak tot het maken van een ontwerp en het organiseren van de uitvoering.

screenshot_18

Beweeg voor, tijdens of na de les in de gang!

Bewegen in de gang

In Denemarken is het al de normaalste gang van zaken: bewegen in de gang! Ook in Nederland wordt de gang steeds vaker ingezet als beweegruimte. Bewegen voordat de les begint of juist tussen de lessen door. Nijha heeft hiervoor de Monkeybox ontwikkeld, waarbij gewisseld wordt met verschillende beweegmodules zodat kinderen nooit uitgespeeld raken!

Nijha - Inspiratieboek

Breng kinderen in beweging tijdens de les

Bewegend leren

Wil jij aan de slag met bewegend leren maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je wel ideeën maar ontbreekt het juiste materiaal? Samen met vier (vak)leerkrachten hebben wij twee inspiratieboeken ontwikkeld. Hierin delen wij tips en praktische voorbeelden om te beginnen met bewegend leren. Naast los materiaal dat je kunt gebruiken tijdens de lessen, hebben wij drie pakketten gemaakt om Bewegend leren een succes te maken!

Buitengymzaal Oudenbosch 5

Gezond gymmen in de buitenlucht

Buitengymzaal

Altijd al gedroomd van het geven van een gymles in de buitenlucht maar nooit geweten hoe dit te realiseren? Een Buitengymzaal is een duurzame en financieel zeer aantrekkelijke oplossing! Het concept is zo ontworpen dat alle leerlijnen aan bod komen. Zo kunnen de reguliere gymlessen gewoon doorgaan, maar dan in de buitenlucht!

 

ActiveFloor056

Dé interactieve vloer voor de onder- en bovenbouw

Active Floor

Wil jij aan de slag met bewegend leren? Wil jij jouw leerlingen meer laten bewegen? Wil jij een manier vinden om kinderen de aangeboden leesttof sneller op te kunnen nemen? Dan is de Active Floor de oplossing! Maak gebruik van de bestaande leer- en beweegspellen of creëer eigen spellen met eigen lesstof. Niet geheel onbelangrijk: spelenderwijs leren, vinden kinderen natuurlijk fantastisch!

mobiez 003

Aansluiten op trends met een flexibele inrichting

MobieZ

Ervaar jij ook de snelheid waarmee beweegtrends ons land binnenkomen en zich vestigen in ons beweeg DNA? Leerlingen worden door deze trends getriggerd en ontdekken nieuwe beweegvormen. Hoe vertalen we deze nieuwe beweegvormen als bijvoorbeeld urban sports naar de gymles? Ons MobieZ concept sluit hier naadloos op aan. MobieZ bestaat uit materiaalsets en bijbehorende lesmethodes die periodiek rouleren tussen locaties. Zo kun je bijvoorbeeld acht weken lang gebruikmaken van BMX-fietsen en daarna van pijlen en bogen. Leerlingen vinden het fantastisch!

DSC07741-Edit

Educatief, sportief en fun

X-Wall interactieve beweegvloer

Wil jij kinderen op een leuke manier in beweging krijgen? Of kinderen al bewegend aangeboden lesstof laten oefenen? Dan is de X-Wall mogelijk iets voor jou. Deze interactieve beweegmuur beschikt over 12 spellen waarvan de inhoud zelf aan te passen is. De spellen zijn onder te verdelen in educatieve, sportieve en fun games. Voor ieder wat wils! ''Wij hebben gekozen voor de X-Wall omdat we innovatief willen zijn. De X-Wall is toekomstgericht.''

Laat je inspireren!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief