HP 1730427 F1

Onderhoudstips van Jan

Is jouw materiaal voor buiten nog compleet?

Mooier weer is in aantocht! Kinderen en hun ouders zullen weer toestromen naar de speelplek in jouw wijk of buurt. Dat maakt dit de perfecte tijd om te controleren of jouw spelmateriaal en speeltoestellen nog compleet, heel en schoon zijn. Met deze handige checklist ben je in no time klaar voor de lente.

Net zoals je thuis de tuinstoelen even een sopje geeft zodra de zon gaat schijnen, verdienen jouw speeltoestellen ook een ‘voorjaarsschoonmaak’. Weg met groene aanslag op de klimtoestellen, schep het zand uit de waterspellen en veeg de spinnenwebben uit het speelhuisje. Tip: organiseer een picknick en vraag de ouders uit de buurt om mee te helpen.

dizzy

Inspectie & onderhoud

Is het materiaal nog heel?

Mis je een handvat op een wipkip? Is één van de planken van de loopbrug verrot? Of ziet het stoeltje van jouw kabelbaan er niet meer goed uit? Speeltoestellen worden intensief gebruikt, kunnen slijten en staan ook nog eens bloot aan weer en wind. Controleer ook welke toestellen wellicht een roestbehandeling of likje verf nodig hebben. Kleine reparaties kun je eventueel zelf doen, of schakel Nijha in voor het inspecteren en onderhouden van de toestellen via aftersales@nijha.nl .

Is jouw materiaal nog veilig?

Speeltoestellen zijn er om gebruikt te worden. Kinderen gebruiken ze meestal heel intensief én inventief. En dus is het belangrijk om goed in de gaten te houden of alle onderdelen nog goed vastzitten en werken naar behoren. Nijha controleert de speeltoestellen, zoals de ophanging van schommels, de draaiende en bewegende delen van toestellen en of alles nog stabiel staat. Met een all-in onderhoudscontract komt Nijha jaarlijks inspecteren, onderhouden en repareren. Zorgeloos spelen is veel leuker!

1230149 F (1)

Neem je verantwoordelijkheid

Spelen en vallen gaan hand in hand

Kinderen zijn avontuurlijk en ontwikkelen zich door dingen uit te proberen. Een pleister is snel geplakt. Maar mocht er onverhoopt toch een wat serieuzer ongeval plaatsvinden in jouw speeltuin, dan is het belangrijk dat je inspecties en onderhoud op orde zijn. De verzekering zal hier bijvoorbeeld zeker naar vragen. De inspecties, beheer en onderhoud van Nijha voldoen aan de wettelijke eisen. 

De ondergrond

Wat is de staat van het kunstgras, of de rubberen tegels onder de speeltoestellen? Moet het zand in de zandbak misschien vernieuwd worden? Sommige speelplekken werken met lijnen voor bijvoorbeeld een atletiekbaan, of een gekleurde hinkelbaan. Zijn die nog goed zichtbaar en compleet? Breng het in kaart, knap het op of vervang wat moet en je bent zó weer klaar voor een nieuw buitenseizoen.

Meer weten over inspectie?

Jan helpt je graag verder!
_201909_Nijha-210