Nijha-356

Bewegen in het voortgezet onderwijs

Breng jongeren blijvend in beweging

De beweegcultuur in het voortgezet onderwijs is volop in beweging. En een belangrijke vraag die je jezelf als vakdocent vast stelt? Is hoe je de jongeren enthousiast maakt en houdt om te bewegen. Wan jij weet, om leerlingen van de bank te krijgen, is meer nodig dan enkel een visie op bewegen. Maar hoe doe je dat dan? Nijha heeft veel oplossingen die je op jouw school in kunt zetten. We bieden traditionele toestellen als de springkast en trampoline. En zijn daarnaast in staat jouw gymzaal in te richten met een survival opstelling of met Ninja Gym. Of verander een saai tegelplein in een beweegplein met een Beweegbank, SportContrainer of Kratos opstelling. En ook in de school zelf kun je bewegen stimuleren. Wij vertellen je er graag alles over!

Snel naar:

IMG_20190401_120652

Maak van je tegelplein een beweegplein

Beweegplein

Is bij jullie het plein ook helemaal vol gelegd met vierkante grijze stoeptegels? En vinden jullie als school bewegen belangrijk? Dan is het plein dé locatie en het uithangbord om bewegen te stimuleren! Verander de zitbankjes in Beweegbanken, plaats een Basketbalpaal of Pingpongtafel, of kies voor een SportContrainer of Kratos opstelling voor de Urban Sporters bij jullie op school. Buiten ook les geven? Wij vertellen je graag de mogelijkheden!

Smart pool

Bewegen in de kantine, op de trap en in de gang

Bewegen in de school

Veel scholen vinden het lastig om leerlingen in beweging te brengen. Waar ze in groep 8 op de basisschool nog volop aan het voetballen en schommelen zijn, is dat na de zomervakantie compleet veranderd. Door de kantine, de trap en de gang in te richten met laagdrempelige beweegaanleidingen, gaan leerlingen (ongemerkt) meer bewegen. Denk hierbij aan een trap waarop leerlingen kunnen lezen hoeveel calorieën ze verbranden bij het naar boven lopen. Of een interactieve boulderwand. Nieuwsgierig?

NIJHA_FOTO-Norbert-Waalboer-Fotografie_MG_6741

Haal Ninja Warrior naar de gymzaal!

Trendsporten en Ninja Gym

Je kent het vast wel, de worsteling om iedere week weer uitdagende gymlessen te geven. Hoe krijg je de leerlingen nu blijvend enthousiast? Hoe zorg je ervoor dat leerlingen ook buiten de gymlessen om gaan bewegen en zich misschien wel gaan aanmelden bij een sportvereniging of sportschool? Aansluiten bij de hedendaagse cultuur van jouw leerlingen kan helpen. Ninja Gym is hier een voorbeeld van. Met Ninja Gym wordt de trend uit Amerika, Ninja Warrior, vertaald naar een beweegoplossing in de gymles. Benieuwd naar de mogelijkheden voor in jouw gymzaal?

Nijha-442

Beweegplatform voor het bewegingsonderwijs

Good2Move

Ben jij lang bezig met de voorbereiding van gymlessen? Heb je weinig inspiratie om iedere dag weer originele lessen te bedenken voor de leerlingen? Wil je graag met digitalisering in de gymles bezig maar weet je niet hoe? Dan biedt het platform Good2Move de oplossing. hier vind je meer dan 300 spel- en sportvormen, lesmateriaal, digitale tools en veel meer! Benieuwd?

Laat je inspireren!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief