MobieZ karren

Aansluiten op trends met een flexibele inrichting

MobieZ

Ervaar jij ook de snelheid waarmee beweegtrends ons land binnenkomen en zich vestigen in ons beweeg DNA? Leerlingen worden door deze trends getriggerd en ontdekken nieuwe beweegvormen. Hoe vertalen we deze nieuwe beweegvormen als bijvoorbeeld urban sports naar de gymles? Ons MobieZ concept sluit hier naadloos op aan. Kern van MobieZ is dat de sportinventaris permanent aansluit bij de beweegbehoefte in de accommodatie. De MobieZ materiaalsets en bijbehorende lesmethodes, rouleren namelijk periodiek tussen locaties. Benieuwd of MobieZ voor jullie uitkomst biedt? Vraag kosteloos een adviesgesprek aan met één van onze collega’s. Wij komen graag langs om de wensen en behoeften te achterhalen en brengen de kansen in jullie regio in kaart. Op basis van deze informatie wordt een vrijblijvend plan opgesteld.

IMG_8767 klein

Maak gymlessen afwisselender en uitdagender

Voordelen van MobieZ

Benieuwd waarom de MobieZ materiaalsets niet mogen ontbreken in de sportaccommodatie? Wij delen graag een aantal voordelen:

  • Je beschikt altijd over materiaal dat wél past bij de hedendaagse beweegcultuur.
  • De MobieZ materiaalsets sluiten aan bij de leerlijnen: balanceren, springen en mikken.
  • Met MobieZ verrijk je je lessen door het gebruiken van materialendie normaal gesproken niet in een sportaccommodatie te vinden zijn; bmx fietsen, pijlen & bogen en bijvoorbeeld slackline. Kinderen enthousiast maken voor bewegen vraagt om eigentijdse materialen.
  • Bij elke activiteit zijn unieke leskaarten ontwikkeld. Deze geven met name bij de trendsporten en onbekendere beweegactiviteiten handvatten voor zowel groeps- als vakleerkrachten als het gaat om lesvoorbereiding en leervoorstellen op ieders niveau. Hierdoor wordt de kwaliteit van de lessen bewegingsonderwijs optimaal gebord.
  • Alle lesgevers krijgen een MobieZ scholing. De scholingen worden verzorgd door ervaren vakleerkrachten en MobieZ gebruikers.
  • Je draagt bij aan een duurzame samenleving, want niet iedere accommodatie hoeft volledig ingericht te zijn.
IMG_8837 klein

Klanten aan het woord

Succesverhalen over MobieZ

Nijha werkt in de ontwikkeling van het MobieZ-concept nauw samen met Sportbedrijf Deventer. De vakleerkrachten van het Sportbedrijf hebben de leskaarten gemaakt bij alle MobieZ-materiaalsets.
"Leerkrachten geven aan het leuker te vinden om de gymlessen te geven en de kinderen zijn zeer enthousiast. En daar doe je het uiteindelijk voor", vertelt Niels de Vries, sport- en beweegcoach in Deventer. "We willen kinderen beter leren bewegen en dat gaat het beste als ze iets krijgen aangeboden waar ze lol in hebben."

In de Gemeente Voorst worden MobieZ materiaalsets gerouleerd tussen 10 sportaccommodaties.
‘’Met het MobieZ concept hopen we dat kinderen meer interesse krijgen voor de verschillende (trend)sporten. De gemeente Voorst organiseert naschoolse activiteiten met o.a. het materiaal van MobieZ. Door kinderen tijdens de gymlessen enthousiast te maken, verwachten wij dat ze ook na school gaan deelnemen aan de activiteiten’’ - Theo Deijk, Manager St. Koepel Voorst

‘’Doordat het aanbod breder is binnen elk bewegingsthema wordt de bewegingsintensiteit hoger. En dat willen we toch; meer kinderen in beweging. Door deze grote variatie wordt de creativiteit van lesgevers en kinderen gestimuleerd. Zo wordt de gymles uitdagender en spannender’’ – Christiaan Wesche vakleerkracht Accres.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag meer weten over het MobieZ concept? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.