Bewegen voor ouderen_Layer
beeld doelgroep senioren sport en spel

Gratis inspirerend e-magazine

Ouderenzorg in beweging

Dat bewegen goed is voor lichaam en geest, ook op latere leeftijd, is algemeen bekend. Actief bewegen geeft een goed gevoel, zorgt voor zelfredzaamheid en draagt bij aan een goede kwaliteit van leven. Dan hebben we het nog niet over de voordelen vanwege het sociale aspect, doordat het mensen samen brengt.

De uitdaging

"Als je goed beweegt, word je later groot en sterk". Iedereen snapt dat hier weinig stimulans van uit gaat om mensen in zorgcentra en verpleeghuizen aan het bewegen te krijgen. 75% tot 90% van de ouderen in zorg- of verpleeghuizen beweegt te weinig. Dit percentage haalt geen enkele dag van het jaar ten minste 30 minuten matig intensief. Om hier verandering in te brengen, is meer nodig dan alleen georganiseerde activiteiten. Bijvoorbeeld door deze activiteiten informeel in te richten, als onderdeel van de dagelijkse routine. Denk aan bewegen in de gang, of aan tafel en door bewegen in te bouwen in het dagelijks leven, zoals tuinieren, de afwas en aardappels schillen. Hoe benutten we deze kansen in de ouderenzorg?

Gratis

Vraag het inspirerende e-magazine aan

Ja, ik ontvang graag het gratis e-magazine Ouderenzorg in Beweging. 

Beweegbank Hoeilaart

IPitup

Beweegbank

De IPitpup Beweegbank is een perfecte toevoeging om ouderen aan het bewegen te krijgen. Het is niet alleen een comfortabele bank, maar door het ontwerp zijn diverse fitnessoefeningen op en rondom de bank mogelijk, die op ieder niveau kunnen worden afgestemd. Onderzoek onder meer dan 200 50-plussers wijst uit dat 93% van de ouderen zich bewust is van het belang van bewegen en maar liefst 92% acht de Beweegbank geschikt voor de doelgroep. 

Overleg met een expert?

Nijha helpt je graag!
_201909_Nijha-160