IMG_6967

Regenspray

Spelen in de regen extra aantrekkelijk

Het maakt kinderen niet uit of het droog is of regent. Ze spelen graag buiten. En dat wordt nu nog leuker met de Nijha Regenspray. Met sjablonen worden cijfers, letters, pijlen, figuren, opdrachten, vlakken of doelen op de tegels gespoten. Na het opdrogen van de spray zie je er niets meer van, totdat het gaat regenen. Dan worden alle gespoten objecten zichtbaar. Een extra uitdaging om met regen toch naar buiten te gaan. 

WhatsApp Image 2024-03-25 at 12.39.10 (1)

Direct aan de slag!

Mal maken, spuiten en klaar

Mallen kunnen van veel materiaal gemaakt worden. Het makkelijkst is natuurlijk als een gekozen object geprint kan worden. Daarom is er een regenspray inclusief waterbestendig papier. Dit geplastificeerd papier is scheurvast, te printen op een normale printer en kan vaker gebruikt worden.
Het aanbrengen is erg simpel. Daar kunnen leerlingen actief bij betrokken worden:

  1. Veeg de tegels goed schoon
  2. Leg de sjabloon op de tegels
  3. Druk de sjabloon goed aan en spuit de open ruimte met regenspray
  4. Laat de spray 6 – 8 uur drogen

Op lichte 30 x 30 stoeptegels is het resultaat het best. Hoe donkerder de ondergrond, hoe minder contrast er is met de regenspray.

WhatsApp Image 2024-03-25 at 12.39.11 (2)

Van bewegend leren tot

Vrijplaats bij tikspelen

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zie het als onzichtbaar stoepkrijt. Alles wat met stoepkrijt kan, kan ook met regenspray. Zelfs op een lichte muur zouden vormen aangebracht kunnen worden. Met cijfers en letters kan het plein ingezet worden voor bewegend leren activiteiten. Met de regenspray objecten wordt het dan nog net wat spannender. Voor buitengym of pauze activiteiten kan de regenspray in gezet worden om vrijplaatsen te maken voor tikspelen of boompje verwisselen, om een speelzone aan te geven of om een looproute met pijlen te markeren.

WhatsApp Image 2024-03-25 at 12.39.10 (5)

Wat een verassing

Zelfs leuk bij een droge zomer

Het kan natuurlijk best een tijd droog zijn. Dan nog blijft de regenspray prima te gebruiken. De gespoten cijfers, letters, pijlen, figuren, opdrachten, vlakken of doelen kunnen met een plantenspuit, gieter of tuinslang zichtbaar gemaakt worden. En met waterballonnen wordt het natuurlijk pas echt leuk.

3 – 6 maanden speelplezier
Afhankelijk van de locatie blijven de gesprayde objecten 3 – 6 maanden zichtbaar als ze nat worden. Hoe schoner de tegels bij het spuiten zijn, hoe beter de hechting. Bij een zandbak in de buurt zullen objecten sneller slijten door de schurende werking van het zand.

Regenspray is 100% natuurlijk
Regenspray is een biobased watergebaseerde oplossing en bevat geen schadelijke stoffen. Dus kinderen kunnen het zelf ook veilig gebruiken.

Meer weten?
Nijha helpt graag verder!
_201909_Nijha-291