sport en bewegen_sport op het plein

5 Beste spellen voor buiten

5x Stevig materiaal voor buitenspellen op school

5x Stevig materiaal voor buitenspellen op school

Voor veel kinderen gaat er niets boven buiten spelen! Maar net zoals je buiten andere schoenen of een speciale jas aantrekt, heb je ook voor voor buitenspellen het juiste materiaal nodig. Het materiaal moet tegen een stootje kunnen en jouw leerlingen lekker uitdagen. Laat je inspireren door 5 populaire spellen.

Straatvoetbal

Misschien is het wel de nummer één vraag die we bij Nijha krijgen: “Hebben jullie een voetbal die niet kapot gaat op straat, asfalt of tegels?” Als je op het plein voetbalt met een veldvoetbal, stuitert die bal alle kanten op en is hij in no time versleten. Voor straatvoetbal, pleintjesvoetbal of panna heb je een speciale bal nodig: met wat minder stuit en van sterk materiaal. De Streetsoccer Freestyle heeft de stoere looks van een autoband en zorgt voor eindeloos voetbalplezier. Bekijk de Streetsoccer Freestal voetbal.

Touwtje springen

Springen met een springtouw is van alle tijden. Gelukkig is het materiaal tegenwoordig een stuk duurzamer dan een eenvoudig koord van hennep of kunststof. Om ervoor te zorgen dat leerlingen op jouw school jaar-in-jaar-uit kunnen genieten van springspellen, is een zogenoemd ‘schakeltouw’ de beste keuze. Dat is een springtouw voorzien van zachte kralen (soft beads). Daardoor draait het touw soepel, spatten de kralen ook buiten niet kapot en gaan de springers niet onderuit als ze op een kraal springen. Bekijk het springtouwen assortiment.

Tafeltennis

Heeft jouw school een tafeltennistafel buiten? Dan is deze compacte én weersbestendige set iets voor jullie. In het koffertje zitten twee onverwoestbare bats van kunststof, die net zo prettig tafeltennissen als houten bats. De bats zijn voorzien van rubber (1 kant glad, 1 kant geprofileerd). Je kunt met een tafeltennisbal spelen, of met een wat zwaardere en grotere bal die niet wegwaait bij een beetje wind. En heb je geen tafeltennistafel? Dan biedt het rolnet uitkomst, die zit ook in deze set. Het net rol je uit, klem je simpel vast en past op de meeste standaard tafels. In een minuut maak je zo van elke school- of bureautafel een tafeltennistafel.

Basketball

Basketball staat in onze top 5 van meest populaire activiteiten voor buiten. De High 5 basketbal is de meest verkochte bal. En dat is niet vreemd, de bal is kleurrijk, heeft een extreem goede grip en beginners kunnen er goed mee uit de voeten. De bal iets kleiner en lichter is dan een echte basketbal, daarom is scoren ook nog eens wat makkelijker. Heb je nog geen basket op jouw schoolplein? Bekijk dan ook eens de Freeplayer, daarmee creeër je snel een basketbalopstelling.

Scoopen

Scoopen is super leuk en jouw leerlingen kunnen het overal spelen. De bedoeling is dat één leerling de bal gooit, en een andere leerling de bal opvangt met een grote ‘lepel’: de scoop. Oudere leerlingen gebruiken hiervoor gatenballen. Jonge leerlingen voor wie een bal  te snel gaat, kunnen ook een pittenzak gebruiken. De scoops zijn flexibel en zijn beschikbaar in vrolijke kleuren. Leuk om met tweetallen te spelen, maar zeker ook als een teamspel waarbij je een medespeler moet bereiken in een vak of doelgebied om een punt te scoren.

Voor aanvullend advies bel Nijha