Beweegrijke schoolomgeving, zo doe je dat!

Bewegen op school lijkt steeds meer een Haarlemmer wonderolie; leerlingen moeten vaardiger worden, het is goed tegen obesitas en ga zo maar door. Allemaal goede redenen maar het onderwijs is er nog niet (altijd) op ingesteld en het gebouw en de schoolomgeving zijn er nog niet op aangepast.

Ga jij ook het liefst vandaag nog aan de slag op jouw school? Maar kun je wel wat inspiratie en argumentatie gebruiken? Vraag dan hieronder ons gratis inspiratieboek aan.

  • Daarin maak je kennis met het nieuwe beweegconcept 2 + 1 + 2, dat jouw leerlingen helpt aan de beweegrichtlijn te voldoen. Het staat voor 5 uur bewegen per week: 2 uur gymles, 1 uur extra bewegen onder schooltijd én nog 2 uur bewegen ná schooltijd op en rondom het schoolplein.
  • Hoe dan?? Ons inspiratieboek staat boordevol praktische tips en leuke voorbeelden uit de praktijk. Geschikt voor klaslokaal, gymzaal, gang, schoolplein én wijk.
  • Ook vind je alle succesfactoren om bestuur, collega’s en leerlingen mee te krijgen. Je leest waarom je het beste klein kunt beginnen, hoe je bewegen vastlegt in het schoolplan en waarom materiaal én programmering zo belangrijk zijn.
  • En tot slot vertellen we je waar je de financiële middelen vandaan haalt om jouw schoolgebouw beweegvriendelijk in te richten. Met tips voor fondsen en subsidies waar je nú een beroep op kunt doen.
MIS_2884

IKC DE TWIJN IN ALBLASSERDAM

In Alblasserdam is de eerste beweegschool van Nederland geopend! Stilzitten is er voor de leerlingen van Kindcentrum De Twijn niet meer bij. Ren door de gang op de atletiekbaan, klim door de Monkeyboxen, hinkel via de hinkelbaan of speel twister! De echte diehards klimmen via de bouldertrap naar boven om vervolgens op hoogte te klauteren & zwaaien.

''Waarom hebben we nog een weekend?'' Leerling - IKC de Twijn

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag meer weten over het beweegvriendelijk inrichten van jullie school? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Tripple Balls Monkeybox

Vraag gratis inspiratie aan!

Inspiratieboek Beweegrijke Schoolomgeving

Hier komt het formulier