Checklist buitenmateriaal basisscholen

Mooier weer is in aantocht! Heerlijk voor leerlingen én leerkrachten om weer meer tijd buiten het klaslokaal door te brengen. Maar ook hét moment om te controleren of jouw spelmateriaal voor buiten nog compleet, heel en schoon is. Met deze handige checklist ben je in no time klaar voor de lente.

Is jouw materiaal nog compleet?

Vergeten dat je vorig jaar drie tafeltennisballetjes was verloren? Kun je nergens meer de groene hoepel vinden? Of is het handvat van één van je scoops afgebroken? Spelmateriaal wordt intensief gebruikt en kan slijten, of verloren gaan. Trek een middag uit, trommel je leerlingen op en inventariseer met z’n allen de ‘inboedel’. Zo zie je snel genoeg welk spelmateriaal je allemaal hebt, waar je een onderdeel moet aanvullen of vervangen en waar de leerlingen enthousiast van worden. 

Is jouw materiaal nog veilig?

Speeltoestellen zijn er om gebruikt te worden. Leerlingen gebruiken ze meestal heel intensief én inventief. En dus is het belangrijk om goed in de gaten te houden of alle onderdelen nog goed vastzitten en werken naar behoren. Nijha Inspectie en Onderhoud controleert de speeltoestellen, zoals de ophanging van schommels, de draaiende en bewegende delen van toestellen en of alles nog stabiel staat. Met een all-in onderhoudscontract komt Nijha jaarlijks inspecteren, onderhouden en repareren. En je hoeft  nergens meer aan te denken. Zorgeloos spelen is namelijk veel leuker!

Vergeet ook het schoolplein zelf niet 

Wat is de staat van het kunstgras of de rubberen tegels onder de speeltoestellen? Moet het zand in de zandbak misschien vernieuwd worden? Sommige scholen hebben lijnen op het schoolplein geverfd voor bijvoorbeeld een atletiekbaan. Of gekleurde tegels voor een hinkelbaan. Zijn die nog goed zichtbaar en compleet? Breng het in kaart, knap het op of vervang wat moet en je bent weer klaar voor een nieuw buitenseizoen. 

Is jouw materiaal nog up-to-date?

Als je alle bovenstaande tips doorlopen hebt, ben je er helemaal klaar voor! Of toch niet? Misschien zijn jouw leerlingen wel toe aan iets nieuws op het schoolplein. Misschien zoek je zelf nieuwe spelvormen om bestaand materiaal creatief te gebruiken. Of misschien past het huidige aanbod niet meer helemaal bij de visie van de school op gebied van bewegen. Nijha denkt graag met je mee.

wijk

Meer weten over buitenmateriaal?

Nijha helpt je graag verder!