Stoepranden

Tips voor scholen

Koningsspelen

Doet jouw school ook mee aan de Koningsspelen 2023? Maar weet je niet hoe je het moet organiseren? Of welke spellen je kunt doen? Wij helpen je verder!

Hoe kunnen scholen meedoen?
Scholen mogen zelf kiezen hoe ze de Koningsspelen invullen. Je kunt zelf met het team een sportieve dag organiseren voor de leerlingen. Maar je kunt ook meedoen aan de Koningsmatch. Zo maken scholen en sportaanbieders gemakkelijk een Een-Tweetje met elkaar. Het thema van 2023 is dan ook: 1-2, iedereen doet mee! De sportaanbieder organiseert dan het sportieve gedeelte voor jouw leerlingen. Dit kan o.a. door het geven van een clinic, het beschikbaar stellen van de accommodatie of het leveren van vrijwilligers.

Koningsspelen Nijha

De hele school in beweging!

Voldoende materialen

Tijdens de Koningsspelen gaan álle leerlingen tegelijk aan de slag. Heb je voldoende ballen, hoepels, stopwatches en ander materiaal? Wat kwam je vorig jaar tekort? Wat is intussen aan vervanging toe? Trommel je leerlingen op en inventariseer met z’n allen de ‘inboedel’. Zo zie je snel genoeg welk spelmateriaal je hebt, en waar je een onderdeel moet aanvullen of vervangen.

Slim pakket inclusief activiteiten
Speciaal voor Koningsdag ontwikkelde Nijha een 11-delig Koningsspelen spelpakket om de activiteiten een extra sportief tintje te geven.

  • Bij het spelpakket ontvang je 5 activiteiten die je met groepen kinderen gelijktijdig kunt spelen.
  • Genoeg materiaal om 30 tot 40 kinderen tegelijk actief bezig te laten zijn.
  • De spellen kunnen buiten en binnen gespeeld worden.
  • Het pakket bestaat uit een basketbal, spelbal, springtouwen, partijhesjes, soft tennisset, scoopset, stoepkrijt, stopwatch en 5 spelactiviteiten.
  • Ook geschikt voor Oranjecomités die het tijdens Koningsdag willen inzetten.
Freeplayer

Haal alles uit de Koningsspelen

Koninklijk tintje

Je kunt jouw Koningsspelen natuurlijk invullen met de traditionele sporten zoals voetbal en hockey, maar kijk ook eens naar onderstaande ideeën. Ze geven jouw sportdag een oranje en koninklijk tintje!

  • Koninklijk hinkelen: teken met stoepkrijt een alternatieve hinkelbaan. Geen traditionele vakjes, maar koninklijke figuren zoals een kroon, een kasteel, een troon, enz.
  • Goede prins(es), slechte tovenaar: een tikspel waarbij de slechte tovenaar alle kinderen probeert te tikken. Getikte kinderen blijven stokstijf staan. Eén kind is stiekem de goede prins(es). Hij of zij kan de getikte kinderen bevrijden door ze aan te raken. De tovenaar moet raden wie de prins(es) is.
  • Kasteeltorenbal: elk kind maakt een toren met 2 blokjes. Al voetballend probeer je de toren van een ander te raken. Lukt het? Dan mag je één van de geraakte blokjes op jouw eigen toren stapelen. Wie bouwt de hoogste toren?
Meer informatie nodig?
Nijha helpt graag verder!
_201909_Nijha-291