HP 1730427 F2

Stap voor stap naar ...

een succesvol schoolplein

Het onderwijs kent de laatste jaren enorm veel ontwikkelingen. De opkomst van nieuwe schoolconcepten, invoering van aangepaste lestijden, wetswijzigingen en bezuinigingen zijn van invloed op hoe invulling wordt gegeven aan het onderwijs. Deze ontwikkelingen hebben ook effect op het schoolplein en leiden ertoe dat het plein door andere doelgroepen en op andere momenten van de dag wordt gebruikt. Behalve de plek om in de pauze te spelen, is het schoolplein ook:

  • Het visitekaartje van de school;
  • Een gymlokaal in de buitenlucht;
  • Een leslokaal in de buitenlucht;
  • Een plek die geschikt is voor natuureducatie;
  • Een plek om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen;
  • Een plek om na school te sporten en bewegen, als alternatief voor zitten en hangen.

Vaak wordt er in de nieuwe situatie echter nog gebruikgemaakt van het oude vertrouwde schoolplein. Hierdoor wordt het schoolplein niet optimaal benut als ruimte om te sporten, spelen, ontmoeten, leren en ontspannen. De hoogste tijd om het plein aan te passen naar een schoolplein van deze tijd.

Nijha Boulderwand

stappenplan schoolpleinen

Bij Nijha hebben we jarenlange ervaring met het ontwerpen, inrichten en onderhouden van schoolpleinen. Onze kennis en ervaring hebben we gebundeld in een praktisch stappenplan. We zoomen in op de meest recente ontwikkelingen, we laten zien hoeveel tijd je moet uittrekken voor het doorlopen van de verschillende stappen en welke acties er bij de school liggen. Je kunt het stappenplan hier aanvragen.

Het stappenplan geeft kennis, advies en tips over de volgende stappen:

  1. Maak een Plan van Aanpak
  2. Vorm een werkgroep
  3. Stel een Programma van Eisen op
  4. Zoek een ontwerper
  5. Vlekkenplan
  6. Schetsontwerp
  7. Kostenraming
  8. Aanvullende financiering
  9. Definitief ontwerp
  10. Uitvoering

Ga je binnenkort bezig met het schoolplein? Vraag hieronder het gratis stappenplan aan. 

Schoolplein inrichten BO

financiering van het schoolplein

Dit is een belangrijk onderdeel van het stappenplan en niet altijd de expertise van leerkrachten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de kosten van de herinrichting hoger uitvallen dan begroot? Heb je wel eens gedacht aan het aanschrijven van fondsen, subsidies of het organiseren van een sponsor- of inzamelingsactie? Er zijn meerdere manieren om je bestedingsruimte te vergroten of kosten te besparen. Het stappenplan zoomt verder in op de financiering.

 

Bonustip: betrek kinderen bij de inrichting van het schoolplein

Uit onderzoek van Jantje Beton blijkt dat ‘Kinderen het schoolplein maar saai vinden’. ‘Uit het onderzoek blijkt ook dat 71% van de kinderen graag meedenkt over de inrichting van het schoolplein. Kinderen zijn erg belangrijk bij het inrichten van een schoolplein. Door een plein te ontwerpen dat aansluit bij de wensen en ideeën van de kinderen, zorg je dat het uiteindelijk beter gebruikt wordt.

Vraag gratis inspiratie aan!

Whitepaper Stap voor stap naar een succesvol schoolplein

Hulp nodig bij een succesvol schoolplein?

Nijha helpt je graag verder!

_201909_Nijha-277