Zo gebruik je de KVLO normlijsten voor het basisonderwijs

Wat kost de inrichting voor een speellokaal of een gymzaal? Hoelang gaan onze toestellen mee? Wat moet ik reserveren voor afschrijving van de inventaris? Je vindt de antwoorden op al deze vragen in de KVLO normlijsten. Deze inventarislijst is een handvat bij de inrichting van een nieuw speellokaal of gymzaal. Of bij het opwaarderen van een bestaande accommodatie. De bedragen in de lijst worden jaarlijks bijgewerkt, dus je hebt altijd een actueel overzicht voor jouw begroting.

Inhoudelijk sluit de KVLO normlijst steeds aan bij nieuwe ontwikkelingen binnen het bewegingsonderwijs. Je vindt in de lijsten alles terug om zowel voor een traditionele, als voor een vernieuwende inrichting te kiezen. Nijha is lid van de normcommissie die onder andere kijkt naar bedragen en afschrijftermijnen. Binnen de bedragen uit de normlijst, is het prima mogelijk om een speellokaal of gymzaal goed in te richten. 

Gym

Vakwerkplan als uitgangspunt van inventaris

De normlijsten geven suggesties voor allerhande sport- en beweegmaterialen. Het uitgangspunt blijft echter de behoefte van jouw school. Voor een school geldt dat het vakwerkplan leidend is voor de inrichting. Als er sprake is van een Brede School, moet je ook rekening houden met gebruik door bijvoorbeeld de kinderopvang of peuterspeelzaal en de materialen die zij nodig hebben.

Afschrijftermijn op basis van gebruiksfrequentie en gebruiksintensiteit

In de normlijst staan gemiddelde afschrijftermijnen. Hoe lang een toestel in de praktijk meegaat voordat het wordt afgekeurd, is sterk afhankelijk van de gebruiksfrequentie en gebruiksintensiteit. Voor de vervangingsplanning is het belangrijk dat je de afschrijftermijnen aanpast aan jouw specifieke situatie. Reële afschrijftermijnen zorgen voor een tijdige reservering.

Londo inventarislijst

Ook de Londo inventarislijsten worden nog steeds als handvat gebruikt. Deze zijn echter al sinds 1996 niet meer bijgewerkt. Inhoudelijk en financieel zijn ze dan ook enorm verouderd. Ons advies: gebruik de KVLO normlijst. Deze is financieel up-to-date en biedt alle handvatten voor een eigentijdse inrichting, die rekening houdt met grote groepen en frequent gebruik.

Hulp nodig bij de KVLO normlijsten?

Nijha helpt je graag verder!

_201909_Nijha-291