De oplossing voor straatvoetbal

Misschien wel één van de meest gestelde vragen over klein sport- en spelmateriaal bij Nijha: “Hebben jullie ook een voetbal, die niet kapot gaat op straat, asfalt of tegels, die kinderen en jongeren aanspreekt, die fijn aanvoelt tijdens het voetballen en waar begeleiding ook vrolijk van wordt?” De voetbal Streetsoccer Freestyle voldoet aan al deze wensen en eisen en is dé straatvoetbal van dit moment.

Veldvoetballen niet voor op straat

Een voetbal voor straatvoetbal, pleintjesvoetbal of panna vraagt om hele andere eigenschappen dan de bekende veldvoetballen. Veldvoetballen zijn geschikt voor gras (sterker nog ze zijn gemaakt voor gras) en niet bestand tegen een harde ondergrond. Ondanks dat ze erg duur zijn in aanschaf, worden ze bij straatgebruik heel snel ‘kaal’ en gaan ook nog eens snel lek. En misschien nog wel belangrijker: ze hebben niet de gewenste speleigenschappen voor straatvoetbal. De stuit (bounce) van veldvoetballen op straat is vaak te hoog en de buitenlaag van de bal te glad voor gebruik met sportschoenen.

Dus… speciale straatvoetballen

Omdat straatvoetballen andere soort eigenschappen vragen, heeft Nijha een aantal speciale straatballen in het assortiment. De nieuwste in deze lijn is de opvallende Streetsoccer Freestyle. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze bal: welk materiaal is er nou perfect afgestemd op tegels of asfalt? Juist! Een autoband. Deze bal heeft dan ook een toplaag met de eigenschappen van een autoband en is verder gemaakt van PC-materiaal en latex en is daardoor supersterk en duurzaam. Maar heeft door de speciale autobandenprint toplaag ook nog eens een uitstekende grip voor perfect balgevoel en voetbaltrucjes.

Meer rust op plein door straatballen

Met name op schoolpleinen zorgt voetbal in meerdere opzichten nogal eens voor onrust. De ballen vliegen hoog door de lucht door de hoge stuit van de bal en zorgen daardoor voor onrust onder de voetballertjes maar zeker ook bij de kinderen die op hetzelfde moment wat anders doen op het schoolplein. En er sneuvelen regelmatig ruiten van het schoolgebouw. Straatvoetballen bieden dan uitkomst. Door de iets lagere bounce en de iets zachtere buitenlaag wordt het spelletje veel rustiger, wat het hele schoolplein ten goede komt! Leerkrachten lopen dan ook weg met de speciale straatballen.

Urban uitstraling

Nijha heeft al een flink aantal jaren een aantal uitstekende straatvoetballen in het assortiment. Bijvoorbeeld de straatvoetbal Ultima Sala 1 en Sala 2 vinden gretig aftrek onder met name scholen. Eén nadeel: deze ballen passen qua uitstraling niet helemaal bij de stoere, streetwise uitstraling die straatvoetballers verlangen. Dat issue is nu ook opgelost met deze nieuwe Streetsoccer Freestyle. De combinatie van de autoband-uitstraling, de zwart met gouden looks en de perfecte straateigenschappen maken dit dé ideale straatvoetbal van dit moment.

pleinsport

Meer informatie over sporten in de wijk