Hygiëne protocol VSG

Ook in het bewegingsonderwijs zijn de gevolgen van het coronavirus merkbaar. Er mag weer binnen gesport worden, maar wel met inachtneming van een aantal voorwaarden en maatregelen.

VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) heeft met een aantal partners een handreiking samengesteld, waarbij gebruik is gemaakt van het RIVM-afwegingskader heropenen binnensport van 26 mei, de extra aandachtspunten die zijn toegevoegd op 23 juni en het algemene protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF/VSG. Deze handreiking is in basis opgesteld voor beheerders van binnensportaccommodaties, gebruikers dienen te allen tijde de instructies van de beheerder op te volgen als het gaat om de coronarichtlijnen. 

Van belang is uiteraard dat de accommodatie voldoet aan de basis richtlijnen: er moet bewegwijzering aanwezig zijn, waarbij de 1.5 meter afstand in acht wordt genomen en er moet voldoende zeep, papieren handdoeken, reinigingsdoekjes en desinfectiemateriaal in de accommodatie aanwezig zijn. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de beheerder, niet bij de gebruiker. 

Nijha Easy Clean

Met name de hygiënemaatregelen rondom het gebruik van materiaal zorgen er wellicht voor dat het voor een leerkracht of trainer lastig is om volgens de richtlijnen binnen aan de slag te gaan. Als Nijha ondersteunen wij hier graag bij met onze Easy Clean oplossingen. Al deze materialen zijn eenvoudig hygiënisch schoon te maken met desinfecterende spray en keukenpapier. Indien gewenst kunnen wij je ook helpen bij de aanschaf van het schoonmaakmateriaal inclusief een praktische, makkelijk verplaatsbare zuil. 

Het Nijha Easy Clean assortiment bestaat uit:

  • Easyclean hoezen voor kast, bok, turn- of landingsmat. Eenvoudig aan te brengen om de huidige matten.
  • Easy Clean service: het aanpassen van bestaande materialen (indien mogelijk), zodat deze eenvoudig te reinigen zijn. Vul het formulier op deze pagina in en we nemen contact met u op over de mogelijkheden.
  • Zuilen voor het eenvoudig (ver)plaatsen van schoonmaakmateriaal.
  • Eenvoudig te reinigen sport- en spelmateriaal.
  • Kasten / karren voor het opbergen van sport- en spelmateriaal, zodat je als school of vereniging je eigen materiaal apart kunt bewaren.

Gevolgen voor sport- en spelmateriaal

Daarnaast hebben we een handig overzicht gemaakt met het effect van regelmatig desinfecteren op de levensduur en kwaliteit van sport- en spelmateriaal. In dit overzicht vind je tevens producten die eenvoudig te reinigen zijn met weinig tot geen gevolgen voor het materiaal. 
 
Zorg dat je zelf de regie houdt over de materialen in je accommodatie als het gaat om hygiëne. Nijha denkt graag met je mee! Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.  
Header Beweegrijke Schoolomgeving Nijha

Vul het formulier in en we nemen contact met je op

Meer informatie over Easy Clean

Direct meer informatie?

Bel Nijha