6.7 Foto Turnruimte

Referenties Turnen

Nijha heeft voor verschillende opdrachtgevers een turnhal ingericht. Een greep uit deze turnhallen zijn Rosmalen, trainingsaccommodatie Zwanengat en Sporthal de Werft Kaatsheuvel. Uniek aan deze turnhallen zijn de ontworpen landingskuilen. 

Deze landingskuilen onderscheiden zich in haar opbouw en omranding. In Rosmalen is er bijvoorbeeld een ontluchtingssysteem geïntegreerd om de hygiëne te handhaven en ongewenste geuren te voorkomen.

6.6 Foto Turnruimte

Unieke omranding

De landingskuil van onze turnhal is uniek in zijn opbouw en omranding. De overgang van de landingskuil naar de bouwkundige vloer is naadloos en veilig dankzij de speciale opbouw van de rand. Er zijn geen losse oplegkussens aanwezig, maar een stabiele randafwerking. Bovendien is de randafwerking zo ontworpen dat deze naadloos overloopt in de bouwkundige sportvloer.

De randafwerking is voorzien van een polyetherschuim met een polyethyleen bovendeel, waardoor er een stabiel loopvlak ontstaat en trainers en sporters veilig kunnen in- en uitklimmen van de landingskuil. Daarnaast is de omranding van de landingskuil voorzien van een ontluchtingssysteem om de hygiëne te handhaven en ongewenste geuren te voorkomen. De randafwerking wordt minimaal 80 cm vanuit de landingskuil gemonteerd.

IMG-20221215-WA0016

Verschillende opbouwmogelijkheden

De landingskuil kan worden uitgevoerd in verschillende opbouwen, zoals een geheel open systeem met een net waarop de landingsvlokken liggen, of een gesloten systeem dat de stabiele landing al wat meer voorbereidt. Ook is het mogelijk om deels een open, deels gesloten landingskuil te realiseren met een schuin aflopend landingsvlak, wat de veiligheid ten goede komt.

De landingskuil is gevuld met vlak elastisch polyethyleen schuim, waardoor er bij elke sprong zacht maar vooral veilig geland kan worden. Bovendien is de landingskuil uitgerust met een luchtfiltersysteem om de hygiëne te handhaven en ongewenste geuren te voorkomen. Kortom, onze landingskuil is een veilige en hygiënische oplossing voor elke sportomgeving.

In de praktijk

"Een stukje van een droom om gewoon in een turnhal training te geven als hoofdleiding. Om dan met die meiden echt daar naartoe te werken en niet iedere keer die stress en het gedoe van opbouwen en  afbreken".
 - Angelique, docent turnen

"Vooral het community idee dat ze samen sporten en samen leren dat spreekt mij heel erg aan. Dit (freerunnen) is uitdagend, je kunt je grenzen opzoeken, kinderen leren vooral hun eigen lichaam kennen, wat ze wel en niet kunnen".
 - Yuri, docent freerunning

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bel met Fred
_201909_Nijha-314