Basketbal

Dé urban teamsport

3x3 basketball

3X3 Basketball is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de #1 Urban teamsport in de wereld. Deze kersverse Olympische sport biedt sportiviteit én maatschappelijk potentieel: de spelers leren bijvoorbeeld alles over teamwork, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en het snel nemen van beslissingen.

Nijha 3X3 UNITES werken samen met Nederlandse gemeentes aan de ontwikkeling van de openbare ruimte en het sociale domein door middel van 3X3 basketbal. De wisselwerking tussen de hoogwaardige basketbalinstallaties van Nijha en de leiderschapstraining voor jongeren uit de omliggende community van 3X3 UNITES, is al op ruim 20 plekken door het land een succesformule gebleken.

3X3 Basketball installaties

Je kunt 3X3 Basketball snel lokaal opzetten met de basketbalinstallaties van Nijha:

  • De Swish en Wish installaties zijn ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse streetballscene. De Wish is bovendien de enige outdoor installatie ter wereld met FIBA certificering voor streetball.
     

  • De Swish is in hoogte verstelbaar. Zo kun je het spel snel aanpassen aan de lengte van de spelers, zodat jong en oud, klein en groot met veel plezier succes op deze velden kunnen ervaren.
     

  • De installaties met hun transparante backboard zijn hufterproof: ze kunnen tegen de stootjes die ze op het schoolplein of de sportplek in de gemeente soms krijgen. 
     

  • Een goede wisselwerking tussen de ‘hardware’ en de ‘software’ dankzij onze samenwerking met 3X3 UNITES, zijn ondersteunen gemeentes om te komen tot structureel gebruik van de velden.

DJI_0091

Succesverhalen

3X3 UNITES in Amsterdam

Nelson Mandelapark - Nijha Wish

In het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuid-Oost werd op 25 november 2017 het eerste officiele 3X3 Unites Legacy Court geopend inclusief een Wish basketbalinstallatie van Nijha. Jaarlijks worden hier meer dan 125 activiteiten georganiseerd en 3 events.

Theo van Gogh Park - Nijha Swish

Met een community van meer dan 100 sporters is dit één van de drukst bezochte outdoor basketball spots van Amsterdam. Op 19 mei 2019 werd dit veld inclusief 2 Nijha Swish installaties geopend en sindsdien zijn er meer dan 50 activiteiten en 2 events georganiseerd.

3X3 Basketball verdient een plek in elke gemeente!

Wil jij er ook één?

_201909_Nijha-216