Inspectie en onderhoudstips afschr. matten

Hordelopen in de gymzaal

Van alle atletiekloopnummers is hordelopen het minst populair. Niet omdat het niet leuk is om te doen, maar vooral omdat goede en betaalbare indoor horden ontbraken. Daarin brengt Nijha verandering. Vanaf nu kan ook in een gymzaal of sporthal hordenlopen onderdeel van het lesprogramma zijn, zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. De nieuwe horden zijn veilig voor de sporter, veilig voor de sportvloer, gemakkelijk op te bergen en beschikbaar in verschillende groottes.

Oefenhorde

Echte horden zien er nogal indrukwekkend uit. En die ‘houten lat’ nodigt niet echt uit om zo laag mogelijk over de horde te scheren. Bij de oefenhorde is dat heel anders. De uitvoering met een ronde aluminium buis ziet er licht en niet bedreigend uit. Een omver gesprongen horde komt door de bijzondere gewichtsverdeling na omvallen vanzelf terug in de juiste positie. Hierdoor ontstaan er geen wachttijden en kan de volgende loper snel starten. 

Veilig voor de loper

Belangrijk bij het aanbieden van hordenlopen, is de veiligheid van de loper. Vanuit de techniek en efficiëntie is het belangrijk zo vlak mogelijk over de horde te gaan. Zeker in het begin stoten lopers tegen de bovenkant van de horde. Daarom is de nieuwe oefenhorde voorzien van een zachte bescherming om de bovenligger heen. Lopers springen dan ook vrijuit over de horde, omdat ze weten dat aanraking geen pijnlijke gevolgen heeft.

Hordes

Opbergen

Ook aan de beperkte opbergruimte in veel gymzalen is gedacht. Een toestelberging staat meestal overvol. Daarom is deze oefenhorde inklapbaar. Ze kunnen eenvoudig aan bergbeugels gehangen worden. Een set van 6 horden neemt een vergelijkbare ruimte in als 15 turnhoepels. Voor ruimtegebrek hoef je het dus niet te laten!

Sportvloer blijft schoon

Om beschadiging van de sportvloer in de gymzaal te voorkomen, zijn alle delen van de horden die de grond kunnen raken, gemaakt van kunststof. Daarnaast zit het gewicht vooral onderin de horde. De impact van de aanraking met de vloer wordt dan sowieso beperkt.

Maatvoering 

De oefenhorde is beschikbaar in 3 maten: geschikt voor leerlingen van basis- tot voorgezet onderwijs. Elke horde is bovendien op maat instelbaar zodat je hem voor elke leerling op de juiste hoogte kunt instellen.

• Small, instelbaar van 40 – 60 cm, gewicht 1,5 kg

• Medium, instelbaar van 55 – 84 cm, gewicht 2 kg

• Large, instelbaar van 66 – 106 cm, gewicht 2,4 kg

Met de Small uitvoering kun je hordenlopen al bij jonge kinderen op speelse wijze introduceren. Met de Large uitvoering bereik je de officiële hordehoogte voor atletiektraining. Kortom: deze oefenhorde biedt alle kansen om hordenlopen binnen voor een brede doelgroep populair te maken.

Meer weten over hordelopen in de gymzaal?

Nijha helpt graag verder!

_201909_Nijha-291