schommel

Zo haal je meer uit je schommel

Dat je urenlang kunt schommelen weet iedereen. Maar wist je dat je met schommels meer kunt doen dan alleen schommelen? Als je dit populaire toestel ten volle wilt benutten, is het belangrijk waar je de schommel plaatst. In dit artikel geven we een aantal mooie praktijkvoorbeelden

1. Schommel en verspringen 

Door voor de schommel een lijn op de grond te maken, daag je kinderen uit om van het zitje af te springen. Zo organiseer je snel een leuke verspringwedstrijd. Plaats ook eens twee diagonale lijnen, zodat ieder kind op meerdere manieren de afsprong kan halen en zo succes kan beleven.

 

2. Schommel en voetballen

De schommel omtoveren tot balspel? Door de schommelzitjes naar de zijkanten over de staander te gooien, ontstaat er een voetbaldoel. Bij de inrichting van een speelplek moet de ruimte hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn, zodat kinderen voluit kunnen voetballen. 

 

3. Schommel en Frisbeeën

Gebruik een frisbee of een ander willekeurig voorwerp om deze door de kettingen van een schommelzitje te gooien. Als je het schommelzitje in beweging brengt, dan wordt het nog lastiger om te scoren. Let er hierbij wel op dat er zowel voor als achter de schommel voldoende ruimte is om te vangen en te gooien.

 

Topmodel - Schommel Midi

Een van de populairste schommels is de Schommel Midi.  Deze is speciaal geschikt voor kinderen tussen 5 en 12 jaar oud. De speciale coating op de bovenligger beperkt slijtage tot een minimum. 

Meer weten over de verschillende schommels?

_201909_Nijha-210