Filters

Dobbelstenen

Kleine dobbelstenen, grote dobbelstenen, zachte dobbelstenen, stevige dobbelstenen, dobbelstenen met stippen of dobbelstenen met cijfers; voor elke activiteit is er een passende dobbelsteen.

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

 

Dobbelstenen voor activiteiten aan tafel

De dobbelsteen die bij gezelschapspellen gebruikt wordt, is vaak te klein voor activiteiten aan tafel, daarom zijn er grote dobbelstenen zoals de Dobbelsteen foam, 16 cm en de Dobbelsteen foan, met kleuren met contrasterende kleuren en grote cijfers. Bovendien zacht, dus geen lawaai tijdens het rollen.

Mix van kleuren

Ben je op zoek naar een iets grotere dobbelsteen, dan zijn er meerdere opties. Er wordt veel gekozen voor de set van 4 gekleurde dobbelstenen. Deze zijn 8 cm groot en inzetbaar bij spellen op tafel en op de grond. De stevige uitvoering maakt ze ook geschikt voor buiten.

Dobbelstenen zonder coating of met coating

De dobbelstenen zonder coating zijn het goedkoopst maar ook het kwetsbaarst. De gecoate dobbelsteen is al wat sterker omdat deze minder plukgevoelig zijn. Deze is er in een compacte uitvoering van 7,6 cm en in een groot formaat van 15,2 cm. De sterkste uitvoering is een dobbelsteen met een PU coating. Deze is opgebouwd uit meerdere lagen en zeer sterk maar toch zacht.

Dobbelstenen met kleuren of cijfers

De meeste dobbelstenen zijn voorzien van stippen om de punten aan te geven. Er is ook een dobbelsteen die geen stippen heeft maar 6 verschillend gekleurde vlakken. Jonge kinderen herkennen kleuren eerde dan cijfers of stippen. Deze dobbelsteen wordt vooral ingezet bij activiteiten voor kleurherkenning. De dobbelsteen met cijfers combineert kleuren en cijfers; elk cijfer heeft een eigen kleur. Dat maakt deze dobbelsteen dubbel functioneel.

Zelf de functie bepalen

De Move cube is een speciale dobbelsteen. Alle 6 vlakken hebben een eigen kleur maar zijn bovendien voorzien van een hoes. In deze hoes kan de gebruiker zijn eigen activiteiten stoppen. Dat kunnen stippen zijn om er een normale dobbelsteen van te maken maar het kunnen ook cijfers, letters of opdrachten zijn. Zo biedt de Move cube optimale variatiemogelijkheden.

Meer weten over de dobbelstenen? 

Laat het ons weten via de telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl