Filters

Speellokaal methodes

Nijha heeft verschillende boeken en ondersteunende materialen beschikbaar over methodes voor in het speellokaal, zoals het Basisdocument Bewegingsonderwijs. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Literatuur over de speelmethodes

Nijha heeft verschillende boeken en ondersteunende materialen beschikbaar over speelmethodes, zoals het Spelenderwijs in Beweging. Hierin worden twaalf leerlijnen uitgewerkt, waarin alle 31 bewegingsthema’s die binnen de leerlijnen voorkomen worden behandeld. In het boek ‘Bewegingsonderwijs speellokaal’ staat het bewegingsonderwijs voor kleuters centraal, voorzien van allerlei suggesties om de activiteiten af te stemmen op het niveau van de groep. De mogelijkheden van het Dorack speellokaal sluiten naadloos aan op de thema’s in deze leerlijnen. En voor het ontdekken van alle variaties binnen Dorack kunt je de Dorack scholing volgen.

Bewegingsonderwijs in het speellokaal met Dorack

Met de Dorack speellokaal inrichting kunnen alle methodes uit de diverse leerlijnen worden uitgevoerd. De basis van het Dorack concept is een klimrek dat je vrij in de ruimte plaatst. Door het klimrek te combineren met de vele beschikbare accessoires creëer je talloze spelsituaties, waarbij kinderen kunnen klimmen, glijden, schommelen, rollen en nog veel meer. Bij het ontwikkelen van Dorack stond een aantal aspecten centraal: multifunctionaliteit, verplaatsbaarheid, gebruiksgemak en de verschillende beweegniveaus van kinderen. 

Dorack Scholing

Uit het onderzoek van Kennispraktijk blijkt dat leerkrachten erg tevreden zijn met het materiaal, maar nog niet alles weten over de opstellingsvariaties en gebruiksmogelijkheden, zoals het verhogen van de bewegingsintensiteit van kleuters. De Dorack Scholing is een cursus van 3,5 uur waarin allerlei spelsituaties aan bod komen. Zo wordt het bewegingsonderwijs in het speellokaal naar een hoger niveau getilt. De scholing wordt verzorgd door een vakdocent bewegingsonderwijs en omvat alle bewegingsthema’s. 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op