Filters

Kratos Calisthenics toestellen en parken

Sporten in de openbare ruimte wordt steeds populairder. Bekijk hier het aanbod Calisthenics!

0 resultaten gevonden

Sorteren

Calisthenics: wat is het nou eigenlijk?

De basis van calisthenics zijn krachtoefeningen op basis van het eigen lichaamsgewicht. Maar ook lenigheid/flexibiliteit verbeteren is een doelstelling van calisthenics beoefenaars, een soort outdoor fitness dus. Er wordt gebruik gemaakt van (simpele) apparatuur om de training uit te voeren. Bekende oefeningen zijn push-ups, lunges en sit-ups. Maar wat te denken van de “Human Flag”? Misschien wel de ultieme oefening binnen de Calisthenics scene. Overigens hebben we het over individuele krachtoefeningen, maar de sociale component is heel belangrijk bij deze “upcoming” sport in de openbare ruimte. Er is in Nederland een heuse Calisthenics community ontstaan. Wil je Calisthenics naar de gymzaal halen? Dat kan met onze Ninja Gym elementen, gegarandeerd een succes! 

Calisthenics locatie op maat

Nijha houdt nauwlettend de behoeftes in de gaten van sportend Nederland. Vandaar dat de sport- en speelproducent met de opkomst van deze sport een eigen outdoor Calisthenics lijn heeft ontwikkeld, in nauwe samenwerking met een aantal fanatieke Calisthenics beoefenaars. Het resultaat is een uitgebalanceerde lijn, waarmee de Calisthenics scene alle oefeningen in de openbare ruimte kan uitvoeren. Uiteraard geheel uit eigen fabriek. De lijn bestaat uit 10 afwisselende toestellen, maar doordat je ze kan combineren, is geen opstelling hetzelfde.

Uiteraard voldoet deze nieuwe lijn aan de veiligheidseisen van sporttoestellen in de openbare ruimte. De Calisthenics lijn is ook uitstekend te combineren met bijvoorbeeld toestellen uit de outdoor fitness lijn.

Meer weten?
Het Nijha team helpt graag verder!
_201909_Nijha-314