Filters

Villa Kakelbont

Wie kent Villa Kakelbont nou niet? Een kleurrijk en speels familiehuis waar niks te gek is èn waar iedere dag volop avonturen worden beleefd door iedereen! Dit is de basis geweest voor de ontwikkeling van de Villa Kakelbont inclusieve speeltoestellen lijn. Plezier, samenspelen, vrijheid & veilig! 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Villa Kakelbont - Inclusief spelen

Samen spelen met leeftijdsgenoten klinkt zo vanzelfsprekend. Toch is dat voor kinderen met een handicap niet zo. De speeltoestellen in de lijn Villa Kakelbont zijn door en voor kinderen met een beperking ontwikkeld. Bij de ontwikkeling zijn de volgende kernwoorden bepalend geweest: plezier, samenspelen, vrijheid en veiligheid. Dit resulteerde in speeltoestellen met elementen speciaal ontwikkeld voor kinderen met een handicap, elementen voor kinderen zonder handicap èn elementen die door alle kinderen bespeelbaar zijn. Op deze manier wordt samenspel maximaal aangemoedigd!

Inclusieve speeltoestellen

Hieronder enkele inclusieve speeltoestellen binnen de Villa Kakelbont lijn uitgelicht: 

 • Annika - Uitdagende rolstoelschommel met maar liefst twee schommelfuncties;
 • Fridolf - Speelstructuur met uitdagingen voor alle kinderen, samenspel wordt aangemoedigd;
 • Kapitein Langkous - Hèt paradijs voor ieder kind; 
 • Pastellia - Samenspelen is kinderspel met o.a. het muziekpaneel van de Pastellia;
 • Koenraad - Maar liefst 11 speelpanelen om de fantasie maximaal te prikkelen;
 • Donder Kareltje - Speelplezier voor ieder kind in één toestel gevangen;
 • Kling, Klang en Blom - Springen geeft iedereen het gevoel van vrijheid; 
 • Witje - Extra veilige schommel voor de allerkleinsten; 
 • Nilsson - Schommel die niet mag ontbreken in een inclusieve speelplek.

Inclusieve speeltoestellen van RVS
Alle speeltoestellen binnen de lijn Villa Kakelbont zijn gemaakt van RVS. De speeltoestellen raken niet beschadigd door verschillende weersomstandigheden en intensief gebruik. Zeker voor kinderen met een handicap is het van belang dat speeltoestellen niet gaan roesten!
 

Inclusieve speeltuin

Kinderen willen van nature altijd en overal spelen. Dat geldt net zo goed voor kinderen met een beperking. In veel gevallen kan met kleine ingrepen een speeltuin al toegankelijk worden voor kinderen met een handicap. Wij delen graag enkele tips:

 1. De ruimte tussen de speeltoestellen is begaanbaar door kinderen in rolstoelen; 
 2. Zorg voor brede parkeerplekken waar een rolstoel in- en uit een auto geladen kan worden;
 3. Kies speeltoestellen die zowel voor kinderen met als zonder beperking interessant zijn. 

Inclusief schoolplein

Naast speeltuinen worden ook schoolpleinen inclusief ingericht. Ook tijdens schooluren is het namelijk belangrijk om kinderen mèt en zonder beperking spelenderwijs te leren omgaan met verschillen en rekening houden met elkaar. Nijha heeft al bijna 100 jaar ervaring met het ontwerpen van schoolpleinen en de laatste jaren ook met inclusieve schoolpleinen. 
 

Adviesgesprek

Meer tips nodig over een inclusieve speeltuin of schoolplein? Of wil je graag deskundig advies? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze collega's. Zij komen graag een keer langs om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard kan een online afspraak ook.