Kubb mini met nummers in gymzaal

Binnen of buiten actief

Spelmaterialen

Bij vrijwel alle beweegactiviteiten worden spelmaterialen gebruikt. Van afbakenmateriaal tot ballen en van linten & hesjes tot jongleermateriaal. Nijha heeft een uitgebreid assortiment spelmaterialen. Naast de standaard materialen als stokken, pittenzakken en balanceermateriaal biedt Nijha ook specifieke spelmaterialen voor bijvoorbeeld groepsdynamica activiteiten, interactief materiaal voor extra beleving bij spel of training en fijn motorische materialen voor onder andere therapie. Dus bij Nijha grijp je niet snel mis.

Spelmateriaal voor elke omgeving en gebruikersgroep

Het klein en groot spelmateriaal is geschikt als spel voor buiten, als spelmateriaal voor scholen, voor training bij de vereniging en spelmateriaal voor peuters. Gebruik je het spel en speelmateriaal voor spellen op het schoolplein? Let er dan op dat deze daarvoor geschikt zijn. Niet alle materialen kunnen buiten gebruikt worden. De meeste materialen zijn geschikt als onderdeel voor de gymles maar ook voor gebruik door de kinderopvang of BSO bij schoolplein spelletjes of spelletjes in de gymzaal.

Afbakenmateriaal
Materiaal voor tijdelijke markering als pilonnen, lijnen of hoedjes maar ook meer permanente markering als tape voor op sportvloeren. En ontbreekt stoepkrijt niet.
Bekijk hier het afbakenmateriaal.

Balanceren
Balanceermateriaal in vele variaties. Van circusmateriaal als stelten, eenwielers en rolla balla, tot schoolplein materiaal als skippybal, pedalo en springbal. En natuurlijk ook genoeg voor de gymzaal.
Bekijk hier alle producten om te balanceren.

Ballen
Voor elke activiteit vind je hier een passende bal. Zachte ballen voor beginners, sportballen voor gymles en vereniging. Lichte ballen voor ouderen en therapie.
Bekijk hier alle ballen.

 

 

sport en bewegen_sport op het plein

Klein en groot spelmateriaal

Van fietsen en steppen tot interactief materiaal

Fietsen en steppen
Loopfietsen als voorbereiding op het echte fietsen, maar ook steppen voor een goede coördinatie en balans. Kies het model dat het beste bij je past.
Bekijk de fietsen en steppen. 

Fijne motoriek
Hier vind je alles om de fijne motoriek te trainen, van knijpballen tot tangles en van voelzakjes tot doe-kleden. Voor therapie of om behoud van functionaliteit te oefenen.
Bekijk de producten binnen fijne motoriek.

Groepsdynamica
Teamspelen gericht op samenwerking. Legt dynamiek in een groep aan het licht. Wie neemt initiatief en wie volgt. Eenvoudige spelvormen die veel inzicht geven in groepsgedrag.
Bekijk de producten voor groepsdynamica.

Hoepels
Naast de meest gebruikte kunststof hoepels zijn er ook nog steeds houten hoepels voor ritmische gymnastiek. De kunststof hoepels hebben geen lasnaad en zijn daardoor vrijwel onbreekbaar.
Bekijk hier de hoepels.

Interactief materiaal
Interactief materiaal voegt extra beleving toe aan bewegingsactiviteiten. Daarnaast biedt het extra trainingsmogelijkheden. Uitdagend voor school en vereniging, iedereen komt in beweging.
Bekijk hier het interactieve materiaal.

MIS_2911_Geschikt

Voor ieder spel te gebruiken!

Van jongleren tot spelaccessoires

Jongleren
Alles om een circusproject inhoud te geven. Met jongleerdoekjes en devilsticks voor beginners tot ballen en clubs voor gevorderden. En natuurlijk chinese bordjes en diabolo’s.
Ga naar jongleren. 

Linten en hesjes
Partijlinten in wel 11 kleuren waaronder fluor kleuren. Die vallen echt op. En voor buiten hesjes gemaakt van mesh materiaal. Die ademen optimaal en schimmelen niet.
Ga naar de linten en hesjes. 

Mikspelen
Mikspelen voor jong en oud, voor binnen en buiten. Mikado XL voor kinderen, koersbal voor ouderen en KUBB spel voor iedereen in de wijk en op de camping. Keuze genoeg.
Ga naar mikspelen.

Pittenzakken
Naast de standaard katoenen pittenzakken van 150 gram, tegenwoordig wel in 9 kleuren, ook zwaardere pittenzakken van 300 gram of kunststof uitvoeringen met diverse opdrukken.
Ga naar de pittenzakken. 

Spelaccessoires
Hier vind je ballenpompen, opbergmaterialen, fluiten, nippel, tactiekborden, dobbelstenen, timers. Kortom alles wat je mogelijk nodig hebt om een activiteit te ondersteunen.
Ga naar de spelaccessoires. 

Groepsdynamica spel

Spelmateriaal

Van spelpakketten tot werpspelen

Spelpakketten
Om het je makkelijk te maken hebben we een aantal spelpakketten samengesteld. Het voordeel is dat je niet zelf alles uit hoeft te zoeken. Op basis van onze ervaring hebben we de pakketten opgebouwd rond thema’s. Zo zijn er diverse pakketten om thuis te gebruiken, pakketten voor op het schoolplein, om mee te nemen naar het schoolkamp of om te gebruiken in een beweegtuin bij een zorgcentrum. Maar ook specifieke pakketten voor circus activiteiten, voor MBvO, voor valpreventie of voor bewegend leren. En mis je nog een thema? Laat het ons weten, we stellen graag een pakket samen.
Ga naar de spelpakketten.

Slagspelen
Slagspelen voor alle leeftijden. Hoe kleiner de bal hoe sneller, hoe dichter het slagblad bij de hand hoe makkelijker het slaan. Volop variatie voor elke bewegingsniveau.
Ga naar slagspelen.

Samenwerking
Activiteiten voor tweetallen of groepen. Zoals samenwerkingsvormen met de parachute of het co-operband, overspelen van ballen met de duo-parachute, of ouderwets touwtrekken.
Ga naar samenwerking.

Springtouwen
Lange springtouwen, korte springtouwen, touwen met meedraaiend handvat, touwen met een verdikt middenstuk die lekker draaien, er is keuze genoeg. En dan hebben we nog niets eens de verschillende kleuren genoemd.
Ga naar springtouwen.

Stokken
De 100 cm kunststof stokken worden het meest gebruikt. Om ze recht op te zetten in stokhouders, voor stok-hockey of in trainingsvormen. De 80 cm stok is meer geschikt voor stoelgym.
Ga naar stokken.

Werpspelen
Bij werpspelen wordt een bal, ring of ander voorwerp weggespeeld. Dat kan met de hand maar ook met een mono-fling net of scoop. Probeer het eens met verschillende formaten ballen.
Ga naar werpspelen.

freerunnen in de gymzaal 2

Kennismaken met nieuwe en onbekende materialen

Spelmaterialen huren

De ontwikkelingen in de beweegcultuur gaan zo hard dat het amper is bij te houden. Laat staan dat er budget beschikbaar is om alle materialen aan te schaffen die bij deze ontwikkelingen horen. Daarom biedt Nijha de mogelijkheid om materialen een tijd te proberen. Om inspiratie op te doen of om te ervaren of de materialen passen bij het lesprogramma. Of om een gave activiteit aan te bieden tijdens een event.

Nijha-318

Mogelijk interessant voor jou!

Inspiratie, checklist & tips

Meer weten?
Nijha helpt graag verder!
_201909_Nijha-291