Filters

Balanceren

Balanceren is onmisbaar in het dagelijks leven. Daarom biedt Nijha hieronder veel leuke artikelen om balans vardigheden te trainen. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Balanceren in evenwicht

Gevoel voor balans is een basisvaardigheid voor het beoefenen van allerlei sporten en spelen. Wie springt, draait of dribbelt, moet goed in evenwicht kunnen blijven. Onmisbaar bij bijvoorbeeld volleybal, voetbal, basketbal en nog veel meer vormen van lichaamsbeweging. Ook in het dagelijks leven moeten we voortdurend in balans zien te blijven, bijvoorbeeld op de fiets, tijdens het traplopen of met het extra gewicht van een kind op de arm. Balanceren is dan ook een veelgebruikte oefening tijdens fysiotherapie. Maar het is ook gewoon ontzettend leuk om te proberen steeds langer in evenwicht te blijven op een air bord, één-wieler of de Pedalo.

Aanstekelijke oefeningen op de Pedalo

De Pedalo bestaat in verschillende uitvoeringen. De basisvorm bestaat uit twee plankjes die fungeren als trappers, met twee grote wielen aan beide zijkanten en twee grote wielen in het midden (zes wielen in totaal), aangestuurd door de twee plankjes. Ga er maar eens op staan en probeer zo lang mogelijk te blijven trappen zonder de hulp van een zadel of stuur! De overige Pedalo’s die je in ons assortiment vindt:

  • Pedalo enkel, met één wiel aan beide kanten en één in het midden. De plankjes van deze Pedalo zijn een stuk kleiner dan bij de dubbele uitvoering en lijken nog meer op echte trappers.
  • Pedalo slalom, met een nieuwe dimensie van bochtjes maken vanuit de heupen, of door het bovenlichaam in de bocht te bewegen.
  • Pedalo dubbel, geschikt voor twee personen, die met de rug of het gezicht naar elkaar toegekeerd staan. Optioneel kun je telescoopsteunen bevestigen aan de voetplaten om houvast te hebben.

Van stelten tot balanswip

Het assortiment van Nijha met balanceermaterialen is heel uitgebreid. Je kunt bij ons terecht voor traditionele stelten, een pogo stick, loopklossen en een pedasan steunkoord. Ook hebben we allerlei speelse balansvormen voor kleine kinderen, zoals de skippybal – ook al zo’n klassieker – het balansparcours en de Bilibo

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op