Filters

Kleine ballen

Nijha heeft een groot assortiment aan ballen, waaronder ook veel kleine ballen. Denk hierbij aan: tennisballen, pingpongballen, hockeyballen, honkballen, softballen, koersballen, lacrosse ballen en jeu de boules ballen. Ben je op zoek naar een kleine bal? Bekijk dan hieronder ons assortiment!

0 resultaten gevonden

Sorteren

Hoe ziet het assortiment eruit? 

Kleine ballen worden in veel sporten gebruikt, denk aan tennis, tafeltennis, golf en softbal. Maar ook in spelsituaties worden veelal kleine ballen gebruikt. Nijha heeft voor zowel sport- als spelsituaties verschillende kleine ballen in haar assortiment. Hieronder vind je een greep uit het assortiment.

Eén bal, meerdere toepassingen

Veel kleine ballen zijn voor meerdere toepassingen geschikt; de jongleerbalset die naast jongleren ook geschikt is voor knijpoefeningen, de kooshbal die bij mikvormen ingezet wordt maar ook geschikt is voor sensorische oefeningen en All Ball die geschikt is voor beachball, tennis en slagbal. Het is vooral een kwestie van kijken naar de activiteit en de groep waarmee de activiteit gedaan wordt. Kies op basis daarvan het meest passende materiaal. Dan kan blijken dat een tennisbal ook heel geschikt is om ijscobal mee te spelen en een Lacrosse bal zeer goed werkt bij triggerpoint massage.

Spelsituatie

Tijdens het spel 'pilonbal' komt de kleine All-ball goed van pas. Het doel van dit spel is om zo snel mogelijk pionnen van de bank of kast van de tegenstander te gooien. Er moet goed gemikt worden. Tijdens dit spel kan er gedifferentieerd worden in regels, denk aan het verplicht overgooien voor het werpen of het instellen van een loopregel. 

6 kleuren

Meerdere kleuren in 1 type bal kunnen een toegevoegde waarde bieden bij spelactiviteiten. Zo kan elke groep een eigen kleur bal krijgen of krijgt elke bal een bepaalde waarde waardoor er in een spel een extra tactische mogelijkheid komt. Ballen die meerdere kleuren hebben zijn tennisballen, Poly PG mini, stuiterballen, jongleerbalset, Z-ballen en no-bounce-bal. Elke set bestaat uit 6 ballen in de kleuren rood, geel, blauw, groen, oranje en paars.

Therapie en revalidatie

Kleine ballen zijn ook inzetbaar bij therapie en revalidatie. Zo worden zachte knijpballen als de beanbag Smiley en de Knead-a-ball ingezet voor het trainen van de handfunctie. En de kleine Freeball en Grabball worden gebruikt bij fijnmotorische oefeningen van de vingers. En dan natuurlijk de egelbal die de bloedsomloop stimuleert en bij sensorische oefeningen ingezet wordt.

Niet de geschikte bal gevonden? 

Heb je nou op deze pagina niet de bal gevonden waar je naar opzoek was, bekijk dan eens onze andere pagina's en vind waar je naar opzoek bent! We hebben allerlei verschillende soorten ballen: foamballen, zachte ballen, grote ballen en harde ballen

Advies op maat bij het aanschaffen van kleine ballen

Heb je nog vragen over het kopen van bepaalde ballen? Logisch! Nijha heeft een ontzettend ruim assortiment waardoor er voor ieder wat wils tussen zit, maar de juiste bal kiezen moeilijker is. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je deskundig advies geven! Neem hieronder contact met ons op, we staan je graag te woord!

Meer weten over kleine ballen?

Nijha helpt graag verder!

_201909_Nijha-291