Filters

Blokken en knotsen

 

Blokken en knotsen kent iedereen en dan vooral de houten uitvoeringen die vroeger in de gymles gebruikt werden. Maar tijden veranderen, tegenwoordig zijn ze er ook in kunststof en in aansprekende kleuren

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Houten blokken, oerdegelijk

De houten blokken van Nijha zijn gemaakt van taai beukenhout, die kunnen tegen een stootje. Ze zijn er in twee uitvoeringen; het kleine blok van 4 x 6 x 10 cm en het grote blok van 5 x 10 x 20 cm. Alle houten blokken zijn gelakt en daardoor goed schoon te maken. Ze zijn bedoeld voor indoor gebruik en worden veel ingezet bij markering van een speelveld, estafette vormen en natuurlijk blokjesvoetbal.

 

Kunststof blokken, kleurrijk

De kunststof spelblokken zijn kleurrijk en breder inzetbaar dan de houten blokken. Er zijn twee varianten; het kunststof spelblok van geslotencellig schuim heeft een afmeting van 18 x 9 x 4,5 cm, de super soft Brick is gemaakt van kunststof en is groter 223,5 x 11,5 x 3,5 cm. Beide blokken kunnen zowel indoor als outdoor gebruikt worden. Zelfs in het zwembad waar ze blijven drijven. De verschillende kleuren bieden extra variatiemogelijkheden bij activiteiten. De super soft Brick is ook nog eens op te pompen. Zo kunnen balansactiviteiten extra uitdagend gemaakt worden.

 

Kiezen voor houten of kunststof knotsen?

De houten knots werd vroeger vooral ingezet bij zwaai-activiteiten en als ondersteuning van dansvormen. Tegenwoordig wordt meer en meer gekozen voor de kunststof uitvoering omdat die er in meerdere kleuren is. De kunststof knotsen worden veel ingezet bij ritmische gymnastiek en bij MBvO activiteiten met senioren. De kunststof uitvoering heeft een ranke schacht, die zorgt voor een optimale gewichtsverdeling bij het zwaaien. Als de knots ook voor ingezet wordt bij activiteiten waarbij de knots vaak omvalt, dan kan beter gekozen worden voor de houten uitvoering. Die is door z’n opbouw wat robuuster.

 

Praktisch opbergen

Goed opbergen draagt bij aan een lange levensduur. Daarom zijn er blokkenkisten voor de houten en/of kunststof spelblokken. De kleine blokken passen in een compacte blokkenkist en de grote blokken in de grote blokkenkist. Ben je op zoek naar een kleurrijke oplossing? Die is er ook. De grote bergbox is kleurrijk, oersterk en stapelbaar.
En voor het opbergen van knotsen is het knotsenrek ideaal. Genoeg ruimte voor wel 50 knotsen. Hiervoor is in elke berging van een sportaccommodatie ruimte te vinden. Door de compacte uitvoering neemt dit knotsenrek weinig ruimte in. Bovendien is het knotsen rek met een degelijk hangslot afsluitbaar. Dat voorkomt kwijtraken van knotsen.
Kortom; voor elk opbergvraagstuk heeft Nijha een passende oplossing.

 

Meer weten over ons assortiment?

Wij helpen je graag verder!

Fred Verhoeven 1