Filters

Pompen

 

Sport- en spelballen op de juiste spanning gebruiken draagt bij aan een lange levensduur van de bal. Veel ballen verliezen door hun opbouw langzaam wat lucht. Het is dus goed om voor elk gebruik de ballen te checken en waar nodig op te pompen. Welke pomp daarvoor het meest geschikt is lees je hieronder

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Handpomp dubbelwerkend- scheelt tijd


Voor het bijpompen van ballen is de handpomp zeer geschikt. Een standaard pomp brengt alleen bij het indrukken lucht in de bal. Nijha levert dubbelwerkende pompen. Deze pomp brengt zowel bij het uittrekken als induwen lucht in de bal. Dus de bal is twee keer zo snel op de juiste spanning. Er is een dubbelwerkende handpomp voor ballen met een naaldnippel ventiel en een pomp voor ballonnen.

Voetpomp

Als een bal vanaf nul opgepompt moet worden, dan hebben de handpompen onvoldoende volume. Beter kan dan een voetpomp gebruikt worden. Deze lijkt op een fietspomp maar heeft aan de slang een nippel die geschikt is voor het oppompen van ballen. Een basis voetpomp heeft geen manometer, de uitgebreide voetpomp heeft die wel. Beide pompen worden geleverd met de juiste nippels.

 

Elektrische pomp

Als er veel ballen opgepompt moeten worden, dan is een elektrische ballenpomp aan te raden. Die werkt sneller (en is minder inspannend …) dan een voetpomp. De flowrate van de pomp geeft aan hoeveel lucht er per minuut in een bal gaat. Zo heeft de Compressor ballenpomp een flowrate van 70 l/min en de Compressor pomp Vulcano 41 l/min. Hoe hoger de flowrate, hoe sneller een bal opgepompt is.

 

Volume pomp

Voor het oppompen van bijvoorbeeld skippyballen is het handig om een pomp te hebben die snel veel lucht in de bal brengt. De grote dubbelwerkende pomp doet dat. Er worden verschillende maten nippels bij geleverd. Voor Omnikin en Cage ballen is een speciale compressor ontwikkeld. Deze is er op gemaakt om langdurig veel lucht in een grote bal te blazen. Zo kost het oppompen van een Cagebal ø 120 cm maar één minuut. 

 

Meer weten over ons assortiment?

Wij helpen je graag verder!

_201909_Nijha-277