Filters

0 resultaten gevonden

Sorteren

Hier moet je op letten bij badminton artikelen

Badminton is een sport die veel kracht vraagt van de speler. Badminton materialen zijn allemaal redelijk licht in gewicht en het is degene die het racket hanteert die het verschil maakt. Het is belangrijk dat het racket past bij de gebruiker. Dat is voor rackets die door groepen gebruikt gaan worden natuurlijk niet naar elke individuele speler aan te passen. Daarom is het assortiment badminton accessoires van Nijha een uitgekiende combinatie van producten voor beginners en gevorderden. De shuttles, fluffballen en andere badminton materialen moeten gewoon aan onze (en jullie) hoge kwaliteitseisen voldoen. Ontwikkeld voor langdurig en intensief gebruik en voor het garanderen van sportplezier. Zo moet een shuttle gewoon een stevige dop hebben en een soepele rok voor een snelle en stabiele vlucht. En een honkpaal moet uit zachte materialen bestaan voor de veiligheid van een speler die er tijdens het vuur van het spel tegenaan botst. Maar bij de rackets kunt je op verschillende belangrijke eisen en mogelijkheden letten. Ook is het badmintinnet het middelpunt van het spel en speelt een belangrijke rol waardoor de kwalitieit belamgrijk is.

Het racket als belangrijkste badminton accessoire

Het badmintonnet is belangrijk, maar het racket is toch wel het belangrijkste accessoire. Bij badminton is het duurste racket niet per definitie de beste keuze voor elke speler. De volgende factoren spelen een rol bij uw keuzen:

  • Materiaal: goedkopere rackets zijn gemaakt van staal en de duurdere rackets van carbon of aluminium. Dat maakt de duurdere variant lichter en stijver in gebruik. Een super licht en stug racket is een onmisbare badminton accessoire bij wedstrijden op (hoog) niveau. Voor gebruik op school adviseren we de meer voordelige rackets met een aluminium frame en eventueel een carbon shaft. Deze kunnen ook gebruikt worden als trainingsmateriaal.
  • Snaren: de nylon besnaring van goedkopere rackets voldoet prima bij beperkt en gecontroleerd gebruik. Worden jouw badminton accessoires veel gebruikt? Dan is een multi filament besnaring de beste keus.
  • Bespanning: een strakke besnaring zorgt voor meer slagcontrole, maar maakt het racket ook kwetsbaar. Nijha geeft populaire schoolrackets als de Smash, S-shape en G-force iets lossere besnaring en zorgt zo dat uw rackets langer in topconditie blijven.
  • Flex: hoe flexibeler het racket, hoe sneller de shuttle over het net zoeft. Een nadeel daarbij is dat flexibiliteit ook zorgt voor minder controle over de shuttle. Daarom kiezen wij bij rackets voor het onderwijs voor een medium flex stabiliteit.

Meer weten over

badminton?